Obavijesti

News

Komentari 164

Raspušten ličko-senjski HDZ, Milinović i dalje ostaje župan...

Raspušten ličko-senjski HDZ, Milinović i dalje ostaje župan...
6

Premijer Plenković izjavio je kako je Milinović direktno izabran za župana, no održat će se novi izbori u ličko-senjskom HDZ-u te da u stranci nema nikakvih frakcija

VIDEO

Raspušten je ličko-senjski HDZ, no Darko Milinović i dalje ostaje župan. Tako je odlučeno na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja se održala u petak u 17 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: “Raspustili smo ličko-senjski HDZ” Više na http://bit.ly/2EbvwUp Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 5. siječnja 2018

- Milinović ostaje župan, on je direktno izabran. On je član predsjedništva, donijeli smo političku odluku da se raspusti ličko-senjski HDZ, nakon čega ćemo imati izbore - izjavio je premijer Plenković te dodao kako se jučerašnja konferencija za novinare u Lici uopće nije trebala dogoditi. Današnje odluke vodstva HDZ-a upravo su posljedice te konferencije. 

Premijer je izjavio i kako je sjednica konsenzus svih članova te da u stranci nema frakcija. 

- Vodim stranku već godinu i pol. U tom razdoblju pobijedili smo na parlamentarnim i lokalnim izborima, a u ovoj godini riješit ćemo sve financijske obaveze koje nam je prethodna vlada ostavila. Pokazali smo najveći duh partnerstva sa županijama do sada - objasnio je Plenković. 

Darko Milinović komentirao je kako nije razočaran odlukom te da to ne smatra porazom. 

-  Ja sam jučer podnio ostavku i ovo je očekivana odluka. Idu izbori za predsjednika i županijski odbor i ja sam ostavku dao - pojasnio je Milinović. Dodao je i kako je na sjednici bilo dosta rasprave, no da je rekao sve što je želio i namjeravao reći te da mu je "pao kamen sa srca". 

Na pitanje o "uhljebljivanju", Milinović je izjavio kako nikoga u zadnje tri godine nije "uhljebio" ili zaposlio u ličko-senjskoj županiji. 

- U zadnjih par natječaja su zaposleni SDP-ovci, ne mislite da sam ih valjda ja uhljebio? - izjavio je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u