Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Raste industrijska proizvodnja, ali i broj građevinskih dozvola

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

U siječnju je za Hrvatsku izdano 719 građevinskih dozvola, što je 6,4 posto više u odnosu na isti mjesec 2018. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku

U radijskoj emisiji Gospodarska minuta HRT-a kažu da je nakon dva mjeseca pada industrijska proizvodnja u siječnju prema sezonskim podacima Eurostata poskočila za 9,6 posto na mjesečnoj razini. U prosincu je smanjena za 2,9 posto, a u studenom za 2,4 posto, pokazuju Eurostatovi podaci. Veći rast proizvodnje zabilježen je samo u Irskoj, za 15,1 posto.

Promet u trgovini u Hrvatskoj je u siječnju na mjesečnoj razini porastao za jedan posto, a na godišnjoj razini za 4,3 posto. To je nešto veći rast nego u prosincu prošle godine kada rasla za četiri posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U siječnju je za Hrvatsku izdano 719 građevinskih dozvola, što je 6,4 posto više u odnosu na isti mjesec 2018. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Analitičari Hrvatske gospodarske komore ističu da je ovogodišnji siječanj po broju ukupno izdanih građevinskih dozvola najbolji od 2009. godine.   

Komentari (11)
  • Katastrofa! ....citiram "...industrijska proizvodnja u siječnju prema sezonskim podacima Eurostata poskočila za 9,6 posto na mjesečnoj razinii",......... koliko "laži" dolazi iz Eurostata! Naši stručnjaci su nešto apsolutno drugo tvrdili, ma dobro ...ako i Eurosat ne laže, ali će uskoro doći oni pravi stručnjaci......pandžić, klauški i rašeta, moguće da uskoči kao komentator i 24 sata, oni će nama reći PRAVO stanje u mrskoj im državi. Nije nemoguće da čujemo da su se i u Eurosatu pojavile ustaše, guje ili čak i fašisti pa nas zavlače i lažu. Baš sam znatiželjan, koliko stručnjaka će doći i sve to popljuvati, jer Hrvatska ne smije napredovati, to nije u projektu soroševih trabanata niti jugo i srbofila …eto hrvatski narode obuci se toplo sprema se selidba Hrvata na sjever, htjeli mi to ili ne, ali seliti se mora!

    14. 3. 2019,   18:41
  • Ma hebeš dobre pokazatelje kad smo po bojanu glavaševiću krivi za neko neku balegu iz BiH, kako kaže mustra "bez obzira jeli ili ne istina što tvrdi ministar iz BiH". Dok je takvih među nama - teško nama!

    14. 3. 2019,   11:52
  • Raste industrijska proizvodnja, daj me nemoj hebat pa amiška industrija je jača od naše aj bok

    14. 3. 2019,   12:09