Obavijesti

News

Komentari 111

Rat bandi u Zagrebu: Pucaju, dilaju, kradu... pa zaustavite ih!

Rat bandi u Zagrebu: Pucaju, dilaju, kradu... pa zaustavite ih!
4

Pucnjava u Dubravi je četvrti obračun vatrenim oružjem u Zagrebu u nešto više od mjesec dana. Zasad nitko nije stradao, ali... Građani razmišljaju i o prosvjedu

VIDEO

U prvi mah pomislila sam da su petarde. Čulo se nekoliko pucnjeva, a potom rafal, još pod dojmom pričala je jedna od stanarki IX. novoselskog odvojka u Zagrebu.

Kratka, uska ulica u naselju Dubrava u utorak oko 19.15 sati bila je poprištem još jednog vatrenog obračuna. Ovaj put se pucalo na kuću obitelji Dominković.

Kako kažu svjedoci, u trenutku dok se na ulici igralo desetak djece, do kuće Dominkovića došla su dva vozila. Zapamtili su da je riječ o Renaultu i VW Passatu. Jedan od njih je bio crn. U oba vozila su navodno bili samo vozači.

'Normalno da se bojimo! Meci su mogli pogoditi našu djecu...'
'Normalno da se bojimo! Meci su mogli pogoditi našu djecu...'

Vozač je kroz otvoren prozor automobila zapucao prema kući, čak se malo podignuo na sjedalu da može pogoditi preko ograde, rekao je jedan od svjedoka.

Potom su iz kuće uzvratili vatru, a napadači su počeli bježati vozeći unatrag prema Ulici Klin, otkud su i došli.

- Susjedova curica je na rolama plačući pobjegla kući i cijelu noć nije mogla spavati. Kad se mi odrasli tresemo, možete misliti kako je djeci - rekao nam je stanar IX. novoselskog odvojka. Dodao je da razmišljaju o spontanom prosvjedu poput onih na Vukomercu kako bi izrazili nezadovoljstvo.

U postaju doveli šest ljudi 

Policija je, ubrzo nakon dojave, u postaju privela šest ljudi. Kako doznajemo, riječ je o četiri mladića, sinova vlasnika kuće Josipa Dominkovića (60). Riječ je o I. D. (30), P. D. (32), K. D. (26) i A. D. (21). Osim njih, u postaju su na kriminalističko istraživanje doveli i A. A. (24) te M. B. (23). U pucnjavi, nasreću, nitko nije ozlijeđen, no propucan je bijeli kombi u vlasništvu njihove susjede parkiran preko puta.

Policija o pucnjavi u Dubravi: 'Vjerojatno sukob krim miljea'
Policija o pucnjavi u Dubravi: 'Vjerojatno sukob krim miljea'

Policija je tijekom jučerašnjeg dana još obavljala pretrage kuća privedenih, a najavili su da će istragu možda proširiti na još ljudi. Većina sudionika im je poznata od ranije.

Susjedi Dominkovića otkrili su nam da se obitelj u ulicu doselila prije nešto manje od deset godina. Prije toga su otac i majka živjeli u podstanarskom stanu kraj Miroševca. Kupili su zemljište i sagradili kuću od oko 300 kvadrata.

Isključili su im struju 

- Imaju osmero djece, no ne žive svi tu. Dvojica nisu s njima - jedan je u Bjelovaru, a drugi je podstanar u Čulincu. S njima živi i djevojka jednog sina te njihova beba u dobi od kojih tri-četiri mjeseca - pričaju susjedi. Čude se otkud im novac za gradnju kuću, s obzirom na to da nigdje ne rade. Kažu i da su im zbog neplaćanja prije nekog vremena isključili struju te da ispred njihove kuće stalno dolaze i staju taksiji.

Iako je ovo četvrta pucnjava na području Zagreba u manje od mjesec dana, policija uvjerava da statistički podaci pokazuju povoljno stanje sigurnosti.

Propucali su kombi u Dubravi, policija je privela šestero ljudi
Propucali su kombi u Dubravi, policija je privela šestero ljudi

Kriminalist Željko Cvrtila smatra da bi se sad netko trebao ozbiljno zabrinuti i razmišljati što poduzeti vezano uz to.

Cilj je zastrašivanje 

- Očito nije cilj da se nekoga likvidira, nego da se zastraši, odnosno da se pokaže snaga određene skupine - govori Cvrtila i dodaje kako bi se cijeli MUP trebao reorganizirati jer je previše policajaca u uredima, a premalo na ulicama.

- Zagreb i Hrvatska su i dalje ukupno najsigurniji u okruženju, no u ovih mjesec dana je ta sigurnost ozbiljno ugrožena - smatra Cvrtila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a