Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rat se nastavlja: Poginule su supruga i kćer vođe Hamasa

None Foto: Reuters

Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze. U Izraelskim napadima ubijene su žena i kćer Hamasovog vojnog vođe

Palestinski militanti ispalili su nekoliko desetaka raketa gotovo osam sati prije isteka 24 satnog produljenja primirja. Nakon prekida primirja, Izrael je opozvao svoje pregovarače iz Kaira i uzvratio napadima na 30 ciljeva diljem Gaze.

Jedan od glavnih ciljeva bila je kuća Hamasovog vojnog vođe, Mohammeda Deifa. Njegova kuća je pogođena i zamjenik vođe Hamasa je za palestinske medije izjavio kako su u napadu poginule Daifova žena i dvogodišnja kći.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio da je Mohammed Daif legitimna meta likvidacije. Prema podacima izraelske vojske, u utorak je iz Gaze na Izrael ispaljeno 50 raketa, a u srijedu još 20, no zasad nema dojava o žrtvama. Svjedoci u Gazi tvrde da su izraelski zrakoplovi izveli 35 zračnih napada.

Hamas je potvrdio da je nakon izraelskih napada ispalio najmanje 40 raketa na Izrael, posebno ciljajući područje Jeruzalema i Tel Aviva, uključujući međunarodnu zračnu luku Ben-Gurion.  Izraelska sigurnosna služba priopćila je da u zračnoj luci nije došlo do prekida prometa.

Hamas je izdao priopćenje u kojem optužuju Izrael da je "otvorio vrata pakla", te da će "platiti veliku cijenu za napade".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon osudio je nepoštivanje prekida vatre, te pozvao obje strane da ne dopuste da problemi eskaliraju.


Komentari (22)
  • here we go again... sad če naravno svi opaliti paljbu na izraelce jer su uzvratili na hamasove rakete... a to što su ovi OPET prekršili primirje nikom ništa

    20. 8. 2014,   11:41
  • Briga njega za jednu od žena i dvogodišnju kčer. Glavno da je on "hrabro" izbjegao.

    20. 8. 2014,   16:29
  • sviđa mi se!!

    20. 8. 2014,   12:15