Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ravnatelj Brijuna demantirao: Nisam uhićen, to je katastrofa!

None Foto: Facebook 2

Marno Milotić slovi za najmlađeg ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni, a na poziciju je došao nakon što se nije mogao zaposliti na Šumarskom fakultetu u Zagrebu

USKOK je objavio kako je pokrenuo istragu protiv 11 ljudi, a među okrivljenicima je i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić te ravnatelj Parka prirode Kopački rit. On je Milotića zatražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka, što je ovaj i učinio. 

Goran Stanzl/PIXSELL SREĐIVALI RIBU I POSLOVE Policajac, inspektor i ravnatelji 'pali' zbog neviđenih muljaža

- Ovo je katastrofa, sve demantiram! Nisam uhićen, niti sam ikada bio uhićen. Ja i moja ustanova o cijelom ovom slučaju nemamo nikakvih saznanja - rekao je Milotić za Glas Istre. Kada su ga pitali o zapošljavanju 'preko veze', odgovorio je: 

- Prema mojim saznanjima - ne!

Najmlađi ravnatelj Brijuna 

Marno Milotić (35) je postao ravnatelj NP Brijuni prije dvije godine i slovi za najmlađeg ravnatelja te institucije, prenio je tada Istarski.hr.

Kako piše taj portal, navodno je postao ravnatelj Brijuna jer nije mogao postati redovni profesor na Šumarskom fakultetu u Zagrebu. Prije nego što se javio na natječaj za Brijune bio je na burzi jer mu kao znanstvenom novaku zbog koeficijenata i satnice nisu mogli produžiti ugovor. Na Šumarskom fakultetu radio je na Zavodu za zaštitu šuma i lovno gospodarenje. 

Kad je preuzeo Brijune, njih je već čekala velika investicija. Nacionalni park dobio je 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europske unije za projekt Novo ruho Brijuna

- Nastavljam posao gdje je stao bivši ravnatelj koji je dobro vodio park. To je najveći novac koji su Brijuni dosad dobili za obnovu, a 85 posto su bespovratna sredstva. Cijeli fokus ovog projekta nije na hotelima i smještajnim kapacitetima, nego na izletničkoj ponudi. Dakle, u tom projektu predviđeni su opsežni radovi prije svega na Malom Brijunu. Obnovom sedam objekata u luci Malog Brijuna, koji su trenutno u derutnom stanju proširit će se ne samo izletnička, već prvenstveno edukativna ponuda parka, sa smještajem, ugostiteljskom uslugom i višednevnim edukativnim programima namijenjenim vrtićkim, školskim i sveučilišnim skupinama te umjetnicima, znanstvenicima i istraživačima koji tu budu željeli raditi. To bi bila prva škola u prirodi na Jadranu - rekao je Milotić tada za Jutarnji list. 

Ukinuo pretplatu na novine i faks-liniju 

Kako piše Istarski, Milotić se odmah bacio na posao. Krenuo je u mjere štednje i ukinuo pretplatu na dnevne novine u kafiću u Fažani, a onda i faks-linije nekim zaposlenicima.

Nekima je rekao da umjesto na kopnu, rade na otočju, a nekima suprotno. No, kazali su radnici za Istarski, zaboravio je uštedjeti na gorivu vlastitog automobila i peglanju službene kartice. 

Komentari (27)
  • Tipican uhljeb

    12. 6. 2019,   14:41
  • To se zove karakter od čovjeka, već viče "nisam ja lopov", a još nije optužen niti uhićen. A ne oni sluntavci, kad ih uhapse, jedva prošapću "nisam kriv" ili se brane šutnjom.

    12. 6. 2019,   14:44
  • pazi ovo,usteda na novinama(tiskovina koju malotko kupuje) i faxu(pobogu,tko vise salje faxeve) nema kaj,inteligentan do jaja😏

    12. 6. 2019,   14:47