Obavijesti

News

Komentari 10

Inspekcija napustila KBC Split: 'Nije bilo kriminalnih radnji...'

Inspekcija napustila KBC Split: 'Nije bilo kriminalnih radnji...'
1

Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je u petak nadzor u KBC-u Split, a ravnatelj Ivo Jurić izjavio je Hini da se pokazalo kako u toj bolnici nema nikakvih kriminalnih radnji,

VIDEO

Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je u petak nadzor u KBC-u Split, a ravnatelj Ivo Jurić izjavio je Hini da se pokazalo kako u toj bolnici nema nikakvih kriminalnih radnji, te je sve rađeno po zakonu, pravilniku i statutu.

Inspekcija je u splitski KBC stigla u utorak, nakon što je nekoliko dana ranije najbolji spinalni kirurg Vladimir Boschi javno progovorio o nepravilnostima u radu bolnice i zbog toga dao otkaz, koji je povukao nakon što je inspekcija došla u bolnicu.
Jurić je ustvrdio da je inspekcija pronašla samo manje administrativne greške, no ništa ozbiljnije što bi moglo ugroziti pacijente i njihovo liječenje, te dodao kako će službeni nalaz inspekcije bolnica dobiti idućeg tjedna.

"Nadzor, koji je trajao dan i pol, je završio. Pokazao je da je u bolnici sve rađeno po zakonu, statutu i postojećim pravilnicima. Nema nikakvih sumnjivih ili kriminalnih radnji. Sigurnost bolesnika je potpuna i tu nema nikakvih razloga za bilo kakvu zabrinutost", kazao je Jurić.

Boschi, kojega su u utorak saslušale tri inspektorice iz Zagreba, nakon što je danas rezultate nadzora rekao je da poštuje mišljenje inspekcije i da će ga prihvatiti jer se tako dogovorio s upravom KBC-a, no s nalazom se ne slaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U slučaju da je taj nalaz zaista takav pa su ustanovili da se radi o sitnim administrativnim greškama, onda tu neće biti nikakvog ispravljanja. Poštovat ću nalaz inspekcije iako se s takvim nalazom ne slažem. Ja tu više ništa ne mogu. Što se mene tiče, stvar je završena - neću raditi na takvom zavodu već moj otkaz slijedi nakon što dobijem pismeni nalaz", kazao je Boschi Hini.

"I dalje ostajem pri onome što sam rekao, a bolnici želim puno daljnjeg uspjeha. U ponedjeljak imam operacije, to ću odraditi. Nadam se da ću tada dobiti i nalaz, ali što se mene tiče stvar je završena", rekao je Boschi.

Boschi je 1. ožujka dao otkaz u KBC-u Split, koji je kasnije povukao, optužujući Zavod za ortopediju i traumatologiju da lažira dokumentaciju pacijenata i vara Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Prst je uperio i u Upravu bolnice za koju je rekao da na njegove prijave nisu reagirali, što je bio okidač za davanje otkaza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a