Obavijesti

News

Komentari 48

Ravnatelj osječke OŠ Vijenac učenicima je ukinuo zadaće

Ravnatelj Osnovne škole 'Vijenac' Stjepan Sokol kaže kako će se ove školske godine u školi provesti novo istraživanje kako bi se vidjelo što misle nove generacije

VIDEO

U osječkoj Osnovnoj školi Vijenac ravnatelj, profesori, roditelji i učenici su se dogovorili – ukinuti domaće zadaće! 

- Znate, učenje je jako težak rad. Moramo i učenicima omogućiti da se kući malo odmore po povratku iz škole - priča Stjepan Sokol, ravnatelj škole koja je zbog ukidanja domaćih zadaća postala jedinstvena u hrvatskim okvirima. 

Prema ravnateljevim riječima, novoj praksi se pristupilo sustavno i vrlo oprezno, jer se svim profesorima i učenicima dopustilo da sami izaberu kako će se ponašati. 

- Idemo na to da učenici kući završe samo onaj posao koji nisu uspjeli dovršiti u školi. Time smo postigli da su učenici na nastavi angažiraniji, nastava se više individualizira i ne dolazi u obzir negdašnje pravilo o jednakom tretmanu svih učenika - priča ravnatelj Stjepan Sokol. 

Prema dosadašnjim iskustvima, ravnatelj Stjepan Sokol tvrdi da su učenici na školskim satima postali znatno pažljiviji te da više rade. 

- Učenici su shvatili da im je u interesu biti pažljiviji tijekom nastave, jer ne žele si dopustiti da moraju kasnije, zbog propuštenog u školi, satima sjediti kući uz bilježnicu i raditi nešto što su mogli obaviti u školi! S druge strane, učitelji više neće morati ocjenjivati školske zadaće koje su, budimo realni, u puno situacija pisali upravo roditelji djece koja to nisu zbog umora ili nečega drugog napraviti kući - priča ravnatelj Stjepan Sokol. 

Premda učenici njegove škole postižu iznimne rezultate, njihov primjer nisu slijedile i druge škole. Ravnatelj tvrdi da ovakav pristup domaćim zadaćama zahtjeva iznimnu zainteresiranost i kompetentnost učitelja, suglasnost roditelja te motiviranost učenika. No, kad se sve to složi, učenici su u cijeloj priči najsretniji i najzadovoljniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21