Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ravnatelj zabranio učenicama trčanje da ne izgube nevinost

None Foto: Google maps

Ravnatelj Hallak je uvjeren i da postoje znanstveni dokazi da žene mogu ostati neplodne ako slome nogu. Djevojkama u školi zabranjuje neke sportske aktivnosti

Ravnatelj islamske škole Al-Taqwa u predgrađu Melburnea navodno je zabranio trčanje djevojkama jer smatra da bi tako mogle izgubiti nevinost.

Omara Hallaka ministarstvu obrazovanja su prijavili bivši učitelji koji kažu da ravnatelj diskriminira učenice kojima je zabranio da sudjeluju u nekim sportskim aktivnostima. Naime, Hallak vjeruje da djevojke mogu izgubiti nevinost ako pretjerano trče, piše u pismu poslanom ministarstvu, javlja Daily Mail. 

Osim toga ravnatelj je uvjeren da postoje znanstveni dokazi da žene mogu ostati nepolodne ako se teže ozljede, na primjer, ako slome nogu dok igraju nogomet.

Bivši učitelji tvrde i da je Hallak zabranio djevojkama sudjelovanje na regionalnim utrkama 2013. i 2014. godine. Djevojke su mu zbog toga i same poslale pismo u kojem ga mole da ih pusti da trče te kažu da je takva odluka uvredljiva i da ni jedna od poruka proroka Muhameda ne zabranjuje ženama trčanje.

Ministar obrazovanja James Merlino izrazio je svoju zabrinutost ovim slučajem i kazao je kako je istraga u tijeku.


Komentari (83)
  • Ako je trčanje kroz šumu, u pravu je... Lako se nevinost izgubi

    24. 4. 2015,   22:57
  • Ma treba te sve muslimane poslat tam od kud su dosli nek nek tam sire svoje ideale zbog kojih su od tamo pobjegli a ovdje nam ih namecu.

    24. 4. 2015,   23:29
  • inace nevinost nose u dzepu pa kad trcu da im ne ispadne i izgube ju.

    25. 4. 2015,   01:26