Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ravnateljica se ispričala mami: 'Žao nam je, i mi smo ljudi...'

None Foto: Željko Hladika/24sata, Privatni album 2

Prema riječima ravnateljice sva medicinska pitanja su riješena u razgovoru. Kaže i kako blizanci na rukama nisu imali role toaletnog papira...

Žao mi je što je javnost tako reagirala... ne odobravam prijetnje. Dijete je bilo vezano zbog svoje sigurnosti. Kao majka mislila sam da je mogla biti bolja skrb, profesor mi je objasnio da će potrajati još to stanje, i do tjedan dana. Kad ih budem mogla tretirati kod kuće, otpustit će ih", rekla je Ana Treščec, majka blizanaca koja je objavila fotografije iz bolnice 'Fran Mihaljević' koje su zgrozile javnost, prenosi N1. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema riječima ravnateljice sva medicinska pitanja su riješena u razgovoru. 

"Ako je bilo nespretne komunikacije, ispričavamo se. I mi smo ljudi i ponekad reagiramo kako nije dobro", rekla je ravnateljica Klinike Alemka Markotić

Što se tiče navoda da su blizanci na rukama imali role toaletnog papira, Markotić kaže da je riječ o rolama napravljenim od papirnatog materijala, ali to nije toaletni papir.

"Role jesu napravljene od papirnog materijala kako djeca ne bi mogla savijati ruke i dohvatiti braunile", objasnila je Markotić.

Što se tiče zdravstvenog stanja blizanaca, ravnateljica kaže kako je danas bolje nego jučer, a majka je rekla kako ih je vidjela nakratko dok su spavali. 

"Reagirala sam tako kako jesam. Smatram da bi svaki roditelj tako reagirao. Ja to ne mogu popraviti, povući...", kaže Terščec. 
Nažalost, neke situacije u medicini ne izgledaju dobro i lijepo u tijeku bolesti. Važna je komunikacija. Prije nego što se uplašimo, naljutimo... dobro je da se komunikacija stalno podiže na viši nivo. Da smo jučer lijepo porazgovarali ničeg toga ne bi bilo. Javni linč, napadi i prijetnje ne koriste nikome, a najmanje onima koji se trebaju liječiti i koji se 125 godina liječe ovdje", kaže Markotić.

"Hvala im, lijepo su mi se ispričali što jako cijenim. Pokazali su da su ljudi, nisu sad skočili na mene", zaključila je majka blizanaca.

Tema: Hrvatska

Komentari (69)
  • Majko, niste se trebali ispričavati nikome nego je bolnica bila dužna ispričat se vama. Pali ste na njihovu foru a ovo nije tretman koji bebe zaslužuju.

    29. 1. 2019,   14:19
  • Kako se u nekim bolnicama bebe i mala djeca nevezu i to na odjelu intenzivne gdje roditelj nesmije biti s njime 0-24 a isto imaju i braunile i sonde i kisik i zice po prsima i nozicama za pracenje kako tamo imaju rjesenje da ih nevezu a rade s manjim brojem sestara nego na zaraznoj a takvo crvenilo i tako puna pelena samo sto se sama neodljepi to nije presvaceno vjerojatno dva puta dnevno.

    29. 1. 2019,   14:43
  • Nema tog pravdanja da se djete veže ili ti papirnate role na rukice! Niti jedna branunila nije razlog za vezanje! Postoje zavoji flasteri svašta nešto da se zaštiti čupanje dotične. Mokra i ukakana beba kao na slikama nema opraštanja bio virus ili ne. Nije mi jasno da osoblje moze biti toliko hladnokrvno i okrenuti pogled i ispijat kave dok bebe leže u fekalijama. Njima nije prioritet pacijent već kad će prije kavu popit i cigar zapalit. Njih da ima duploviše radnika bila bi ista situacija. Radim sama kao medicinsko osoblje već 25 godina. Nema te kave ili fajrunta dok nisam sigurna da je na mom odjelu sve ok.

    29. 1. 2019,   15:25