Obavijesti

News

Komentari 103

Ravnateljica tvrdi: Hitna nije odgovorna za smrt male Mije

Ravnateljica tvrdi: Hitna nije odgovorna za smrt male Mije
4

Slobodanka Keleuva, ravnateljica zagrebačke Hitne kaže kako odgovornost može jedino snositi klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila van životne opasnost

VIDEO

Troje ljudi iz Hitne u Heinzelovoj koje je dobilo opomenu pred otkaz stegovno je kažnjeno zbog proceduralnih propusta, a ne medicinskih, rekla je u četvrtak za HRT Slobodanka Keleuva, ravnateljica zagrebačke Hitne pomoći. Također je odbacila krivnju Hitne za smrt male Mije Antunović. Rekla je kako odgovornost može jedino snositi klinika u koju je Mija zaprimljena dok je još bila izvan životne opasnosti. Rekla je kako je Mija predana u kliničku bolnicu kod  specijaliste otorinca pri svijesti, plačljivo i stabilno.

- Što mislite tko je odgovoran - pitala je Keleuva i rekla kako vjeruje da će institucije otkirit gdje je krenulo neželjnim smjerom. 

Mia Antunović, stara 18 mjeseci je podsjetimo, na Veliki petak progutala zrno graha i počela se gušiti. Njezin otac Ivan (24) je odjurio s njom u središte Hitne pomoći u Heinzelovu ulicu u Zagrebu. Tamo su liječnici, tvrdi otac, utvrdili da Miji nije ništa. Rekli su mu, kaže i da ju sam odveze na Rebro. Tek na Ivanovo očajavanje dali su mu sanitetski prijevoz koji ih je, umjesto na Rebro, odvezao u KB Merkur. Prije toga, pola sata čekao je papire. U KB Merkuru liječnici nisu ni znali da dolaze. Ivan je, noseći malenu na rukama, sumanuto trčao po hodnicima ne bi li našao liječnika. Tada su ti liječnici, priča Ivan, ustvrdili kako nemaju nekakvu pumpu, da je komadić graha otišao predaleko i da moraju na Rebro. 

Nakon toliko izgubljenog vremena beba, koja se cijelo vrijeme gušila u očevom naručju, stigla je na Rebro. Tamo ju je čekalo sedam liječnika, ali bebu nisu uspjeli spasiti.

Najprije se pojavila informacija kako su dva liječnika i tehničar Hitne dobili otkaze no to je ubrzo demantirao ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je rekao da su dobili opomenu pred otkaz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...