Obavijesti

News

Komentari 3

Razapinju jedan drugog, a šute o korupciji koja nas uništava

Razapinju jedan drugog, a šute o korupciji koja nas uništava
1

Što se HDZ-ovci više svađaju, stranci više pada rejting. Pretekao ih je čak i Bernardićev SDP, pa ne čudi da su im članovi rezignirani i zabrinuti kako će HDZ proći na parlamentarnim izborima

VIDEO

Andrej Plenković i dalje uvjerljivo vodi u  utrci za šefa HDZ-a. Kao budućeg predsjednika vidi ga čak 72,2 posto od 1400 ispitanih  birača te stranke, među kojima je istraživanje provela Promocija plus. Za Miru Kovača je 23,6% birača HDZ-a.  Neodlučnih je samo 4,2 posto. 

U utakmici lišenoj neizvjesnosti vode se dvije kampanje koje ne mogu “galvanizirati” čak ni članove stranke, a kamoli ostatak nacije. Davor Ivo Stier, koji je još do jučer želio ratovati protiv korupcije i klijentelizma, sad je uz Kovača i Brkića pa zajedno nude “pobjednički put”. Brkić je opterećen aferama i Bandićev saveznik, pa je Stier počinio moralni harakiri. 

Stevo Culej, koji je  na predsjedničkim izborima podržavao Škoru, javno zauzimajući poziciju “crnog labuda”, sad šuti i tvrdi da ne vidi nikakvu borbu mišljenja u stranci. Čini se da stoji sa strane i na sigurnoj udaljenosti čeka pobjednika, ili možda poraz na parlamentarnim izborima, nešto poput Kolinde, samo bez doktorata.  

U HDZ-u tinjaju dvije vrste sukoba. Oni “nadzemni” vode se između dvojice kandidata. Kovač zamjera Plenkoviću opstrukcije oko sakupljanja potpisa, a apstraktno govori i o zastrašivanjima hadezeovaca koji bi ga podržali, no na sve molbe da kaže nešto konkretno, on šuti.  Oni će biti hrabri u borbi protiv devijacija u Hrvatskoj, ali sutra. 

Član HDZ-a im mjesečno uplati 3 kune, a svi mi 2,833 milijuna
Član HDZ-a im mjesečno uplati 3 kune, a svi mi 2,833 milijuna

“Podzemni” sukobi tinjaju pak u društvenim mrežama. Plenkovićevi pristaše tvrde da iza grupe hong2020.org (Hadezeovci organizirano nadgledaju izbore) na kojoj se objavljuju anonimne i teške optužbe protiv plenkovićevaca, stoje kovačevci, ali također ne nude dokaze za to.

Ni jedna ni druga skupina ne određuje se spram pitanja Lovre Kušćevića, Gabrijele Žalac, Gorana Marića, Milana Kujundžića.  

Ne bave se korupcijom, mitom, lopovlukom. Ne govore ni o  racionalizaciji državnog aparata i sličnim važnim pitanjima. Kovač je protiv Bandića a Plenković se ponaša kao da je Bandić  šef udruge ljubitelja ptica pjevica a ne njegov partner. Zanima ih samo vrh stranke, i za nj se tuku.

Zagreb: 16. sjednica Hrvatskog sabora započela "aktualnim prijepodnevom"

- Ne pamti se, kaže nam jedan od sugovornika - da se ovoliko vrijeđalo u unutarstranačkoj borbi, stoga je jako teško prognozirati što će biti poslije izbora. 

- Oko sakupljanja potpisa je bilo dosta nelogičnosti i nepravde, ali očito je aktualno vodstvo odlučilo sve učiniti da nas se bojkotira. To nipošto nije u redu, smatra naš sugovornik blizak Opciji za promjene. 

Ističe da to nije dobro jer će vrlo brzo svi trebati zajedno sjesti i krenuti u borbu za parlamentarne izbore. 

Borba za šefa HDZ-a: Plenkija podržava još 72,2% birača
Borba za šefa HDZ-a: Plenkija podržava još 72,2% birača

Jedan od naših sugovornika koji je blizak i jednom i drugom kandidatu kaže da je uvjeren kako neće doći do izbacivanja te da će se jedna i druga ekipa na kraju udružiti za parlamentarne izbore i zakopati oružje.  

Što se HDZ-ovci više svađaju, stranci više pada rejting. Pretekao ih je čak i Bernardićev SDP. Stoga ne čudi što se u razgovoru s velikim brojem HDZ-ovca može čuti da su članovi, ako već nisu rezignirani, zapravo jako zabrinuti kako će na kraju proći izbori u stranci i hoće li doći do takvih podjela da će gubitnik morati otići.  

Nove ankete: SDP vodi, porasla mu je potpora, slijedi ga HDZ
Nove ankete: SDP vodi, porasla mu je potpora, slijedi ga HDZ

Iz krugova bliskih Opciji za promjene govori se kako nitko ne razmišlja o izbacivanju već su spremni na to da se svakog bivšeg predsjednika, pa tako i Plenkovića ako izgubi, kooptira u Predsjedništvo stranke.

- Poznavajući Plenkovića i izazivača Kovača siguran sam da ni jedan ni drugi ako pobijede neće izbacivati onoga koji je izgubio iz stranke. Za to bih dao desnu ruku. Takve ružne stvari su iza nas - kaže naš sugovornik iz vrha HDZ-a.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...