Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbili spomen ploču junaku Vukovara - Velimiru Đereku

None Foto: 24SATA

Nepoznati vandal u utorak je razbio spomen ploču pukovnika HV-a Velimira Đereka – Sokola. Spomen obilježje na Sajmištu, u blizini logora Velepromet, postavljeno je 2011.

Nepoznati vandal u utorak je razbio spomen ploču legende vukovarske obrane, pukovnika HV-a Velimira Đereka – Sokola. Ovo spomen obilježje na Sajmištu, u blizini logora Velepromet, postavljeno je 2011. godine  na 20. obljetnicu pogibije viteza Imotske krajine. Spomen ploču su postavili UDVDR Imotska krajina i Grad Imotski. Posmrtni ostaci pukovnika Đereka su po oslobođenju Vukovara preneseni u njegove rodne Vinjane Gornje.

Sestra poručuje vandalima: Moga brata ne možete ubiti

- Svima onima koji su ovo zvjerstvo planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručujem sljedeće: Velimira Đereka Sokola, sina Imotskoga krša i dragovoljca obrane Vukovara ne možete ubiti! Ne možete ga ubiti zato jer vječno živi njegovo djelo, hrvatski Vukovar! Ne možete ga ubiti jer je besmrtna njegova i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja, slobodna i novisna Hrvatska! Moga brata ne možete ubiti jer je u meni i svim hrvatskim domoljubima dovoljno ljubavi koja će uništiti, kao i dosad, svu vašu mržnju i destrukciju. Moga brata ne možete ubiti jer zajedno sa svim poginulim braniteljima živi u svakom novom danu slobodnoga hrvatskoga Vukovara i neovisne Hrvatske! Moga brata ne možete ubiti jer NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO - u pripćenju za medije ističe njegova sestra, Rajka Mikulić

Komentari (175)
  • 26 godina. Pukovnik. Ostavio kosti u obrani zemlje. Svaka čast. U to vrijeme je Emil Tedeski uvozio Wrigley iz inozemstva, a mladi Zoran Milanović dobio posao u MVP. Jučer sam napisao sličan komentar pa ga je 24sata pobrisao, jer je valjda sponzor to tražio. Vjerujem da će tako i sa ovim komentarom.

    16. 3. 2016,   08:15
  • Šta se tu može komentirati, primitivizam ostaje primitivizam. Valjda će im Bog to sve što čine i što su činili naplatiti na kvadrat.

    16. 3. 2016,   08:10
  • srpsko narodno vijeće,pupovac i pušička su se oglasili,izrazili su žaljenje,a da je srušen spomenik antifašistima digli bi pola evrope na noge

    16. 3. 2016,   08:48