Obavijesti

News

Komentari 76

Razbili legla islamista? Nijemci su pretresli stanove i džamiju

Razbili legla islamista? Nijemci su pretresli stanove i džamiju
1

Ministar unutarnjih poslova Boris Pistorius izjavio je da je do 400 policajaca, uključujući policijske komandose, bilo uključeno u pretrese u srijedu na području Hildesheima...

VIDEO

Njemačka policija je izvršila pretres jedne džamije i osam stanova u Hildesheimu, za koji se vjeruje da je leglo radikalne salafističke zajednice, izjavio je u četvrtak ministar unutarnjih poslova pokrajine Donje Saske na sjeveru zemlje.

Njemačka je na visokom stupnju pripravnosti nakon niza napada otkako je od 18. srpnja ubijeno 15 ljudi, uključujući četiri napadača, a deseci su ozlijeđeni. Dva napadača, sirijski tražitelj azila i izbjeglica iz Pakistana ili Afganistana, bili su povezani s islamističkim militantima, rekli su dužnosnici.

Ministar unutarnjih poslova Boris Pistorius izjavio je da je do 400 policajaca, uključujući policijske komandose, bilo uključeno u pretrese u srijedu na području Hildesheima.

"Islamski krug (DIK) u Hildesheimu je nacionalno leglo radikalne salafističke scene koju sigurnosne vlasti Donje Saske nadziru već dugo vremena", rekao je Pistorius.

Po njegovim riječima, pretresi su uslijedili nakon mjeseci planiranja i to je bio važan korak prema zabrani te udruge, za koju sigurnosne vlasti kažu da je radikalizirala muslimane i ohrabrila ih da sudjeluju u džihadu u zonama sukoba.

Brojni članovi islamske zajednice koja se okuplja u džamiji u kojoj je izvršen pretres otputovali su u Siriju i Irak kako bi se pridružili Islamskoj državi, dok se na obredima i u govorima poziva na "mržnju protiv nevjernika", navodi ministarstvo.

U Njemačkoj je posljednjih godina zabilježen veliki porast broja ultrakonzervativnih islamista poznatih kao salafista i sada je ukupan broj simpatizera 8900, koji je skočio sa 7000 krajem 2014., rekli su njemački dužnosnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.