Obavijesti

News

Komentari 8

Razbili su lanac krijumčara: 13 muškaraca prevozili migrante

Razbili su lanac krijumčara:  13  muškaraca prevozili migrante
1

Počinitelji su migrante preuzimali na lokacijama u neposrednoj blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom ili na području Rijeke, a odakle su ih dalje prevozili na lokacije u neposrednoj blizini granice

VIDEO

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Buje-Buie dovršili su u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta  Odsjekom Rijeka, višemjesečno kriminalističko istraživanje te uhitili devet muškaraca zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili migrante.

Zagrebačka policija uhvatila je šestero migranata u kamionu?
Zagrebačka policija uhvatila je šestero migranata u kamionu?

U ponedjeljak su policijski službenici u suradnji s PU primorsko-goranskom i PU brodsko-posavskom na području Buja, Motovuna, Baške, Rijeke, Raba i Slavonskog Broda uhitili 54-godišnjaka, 49-godišnjaka, 33-godišnjaka, 31-godišnjaka, 29-godišnjaka, 29-godišnjakinju, dvojicu 26-godišnjaka i 23-godišnjaka zbog sumnje da počinili kaznena djela zločinačko udruženje, počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja, te protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

'Kombi s migrantima vozio je Srbin (42), uhitili pomagače'
'Kombi s migrantima vozio je Srbin (42), uhitili pomagače'

Osim njih, za navedena kaznena djela sumnjiči se i dvojicu državljana Kosova u dobi od 53 i 37 godina te dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 31 i 21 godinu, koji su trenutno nedostupni te se za njima poduzimaju mjere traganja.

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja policijski službenici intenzivno su surađivali i sa susjednom PU Koper, a osumnjičene se tereti da su se izvan ili u sastavu zločinačkog udruženja, povezali sa zajedničkim ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi te su sukladno prethodnom dogovoru, od početka prosinca prošle godine u najmanje 26 navrata organizirali i realizirali krijumčarenje i prijevoz migranata.

Potonuo čamac, najmanje 40 mrtvih ili nestalih migranata
Potonuo čamac, najmanje 40 mrtvih ili nestalih migranata

Počinitelji su migrante preuzimali na lokacijama u neposrednoj blizini državne granice s Bosnom i Hercegovinom ili na području Rijeke, a odakle su ih dalje prevozili na lokacije u neposrednoj blizini državne granice sa Slovenijom ili do Zagreba. Na taj su način protuzakonito prebacili najmanje 96 stranih državljana i ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 700 tisuća kuna.

Nakon obavljenih pretraga, uhićene muškarci su u utorak privedeni u pritvorsku jedinicu PU primorsko-goranske uz kaznenu prijavu USKOK-u koji je za njih predložio istražni zatvor. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a