Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbio lampu u noćnom baru i već devet mjeseci je u zatvoru

None Foto: Facebook

Student iz Kalifornije završio je u svibnju prošle godine u pritvoru u Tokiju jer je razbio lampu u baru i opirao se uhićenju. Navodno se bojao da su policajci zapravo članovi bande koji pljačkaju turiste

Majka kalifornijskog studenta koji je već devet mjeseci u zatvoru u Japanu jer je razbio lampu u baru, poslala je apel za oslobođenje sina.

Leah Smith tvrdi da je njezin sin Julian Adame na putovanju uhićen i zatvoren u svibnju 2018. godine u Tokiju. Adame, inače student Sveučilišta u Redlandsu, proveo je večer u obilasku barova s dvoje ljudi koje je upoznao u hostelu.

Navodno je u zadnjem od tih barova zaspao, a probudio ga je policajac koji mu je rekao da je razbio lampu te da mora platiti 100.000 jena, odnosno nešto manje od šest tisuća kuna. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Julianova majka tvrdi da su njezinog sina upozorili na bande koji se maskiraju u policajce i pljačkaju turiste. U strahu da je policijski službenik zapravo pripadnik bande, Adame mu je odbio pokazati svoju putovnicu

Policajac mu je pokušao staviti lisice na ruke, ali se Adame navodno uplašio i opirao uhićenju. Policija ga je uhitila i odvela u pritvor. Iako se na sudu trebao pojaviti sredinom prosinca, saslušanje je odgođeno za sredinu veljače. Tako je Adame sveukupno u pritvoru već gotovo devet mjeseci. 

Nakon uhićenja, njegova je majka unajmila prevoditelja koji joj pomaže u pregovorima oko naknade troškova za razbijenu lampu i o iznosu kazne koju će morati platiti zbog prekršaja. 

- Već pomalo gubim razum - izjavila je majka za Fox 40. 

- Samo želim da se vrati kući. Ovo je bizarno, moj sin nije kriminalac - dodala je. Ambasada joj je proslijedila nekoliko njegovih pisama u kojima Julian piše da je' uplašen i da želi kući'

Unajmila je i odvjetnika koji joj je rekao da bi kazna za prekršaj mogla iznositi do 5000 dolara. Očajna majka novac za nagomilane troškove i globu pokušava prikupiti na stranici GoFundMe. 
 

Komentari (6)
  • Nema labavo kod njih..Cini se da je ovaj vise tih "lampi" razbio :)) Opirao se uhicenju jos,tko zna sto sve napravio..Mami nije sve rekao :)

    25. 1. 2019,   19:28
  • Lampadine, lampadine ,ee, ee, ee, odviduju, juujuujuju , juujuujujuuu se🎶🎶🎶

    26. 1. 2019,   09:53
  • kaj amerika ne štiti svoje građane po cijelom svijetu? ili to vrijedi samo u onim državama koje su potpisale kako se odriču nadležnosti za suđenje kaubojima!

    25. 1. 2019,   19:59