Obavijesti

News

Komentari 446

'Razbio sam vrata rodilišta jer su mi ženu ostavili u bolovima'

'Razbio sam vrata rodilišta jer su mi ženu ostavili u bolovima'
5

Bolnica mora promijeniti pristup prema rodiljama . Prolazili su sati, a mene je brinulo što mi je sa suprugom. Pitao sam liječnike i sestre,a  oni su odgovarali s "ne znam" i "vidjet ću"...

VIDEO

- Udario sam nogom o vrata rodilišta i razbio staklo. Prihvaćam potpunu odgovornost i platit ću štetu koju sam napravio, ali držim i da bi bolnica trebala promijeniti pristup prema rodiljama i njihovim obiteljima - kazao nam je u subotu Ivan Ač (33) iz Osijeka koji sa suprugom Anicom (20) i novorođenim Marinom živi u Zadru. 

Suprugu je doveo u rodilište zadarske Opće bolnice u petak oko sedam ujutro. Rodilju su zaprimili na odjel, a Ivan je obavio papirologiju prijama. Nakon nekiliko sati, u čekaonicu ginekologije došli su i drugi članovi njihove obitelji. 

- Prolazili su sati, a mene je brinulo što mi je sa suprugom. Pitao sam liječnike i sestre,a  oni su odgovarali s "ne znam" i "vidjet ću". Supruga mi je slala smsove da je sama u boxu, da ima blage trudove i da je minimalno otvorena. Davali su joj drip za brže otvaranja i pustili je da satima leži  sama. Oko podneva su joj probili plodnu vodu i opet je ostavili, no drip nije djelovao, a ona je bila sama dok su se bolovi pojačavali. Brinulo me to što je sitnije tjelesne građe, ima svega 40 kilograma, a beba u njezinom trbuhu je velika, čak 4100 grama i 54 centimetra dužine. I laici znaju da to "zove" carski rez jer je prirodni porod vrlo otežan. No ipak su je ostavili da se otvara satima - kazao nam je novopečeni otac

. Dodao je da nije mogao biti sa suprugom jer  nije  prošao tečaj, a nije ga mogao završiti jer ga nije ni bilo budući da se u njihovom terminu nije popunila kvota za održavanje trudničkog tečaja. Bilo ga je strah za zdravlje supruge i sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To nam je prvo dijete. Zaustavljao sam sestre i liječnike i pitao ih za njih, ali i dalje bez uspjeha, a ona se prestala javljati SMS-om. Bio sam zabrinut i nervozan bez ikakvih informacija. Punica se u rasplakala i medicinska sestra ju je uzela za ruku i iz čekaonice odvela u box kod supruge. Ostala je tamo par minuta i vratila se s viješću da mi je žena u nepodnošljivim bolovima te da se i dalje slabo otvara. Opet sam, nakon 12 sati provedenih u čekaonici,  moljakao bolničko osoblje za kakvu informaciju ali samo su nam se smijali kao da smo u kazalištu. Napokon se pojavio liječnik, ne znam mu ime, i kazao mi bahato  "il' će rodit il' neće" i zalupio mi vrata rodilišta  pred nosom. Tada sam potpuno izgubio živce i razbio vrata nogom. Bilo je oko 19 sati. Odmah sam otišao na portu da se objasnim i da kažem da sam odgovoran. Poslali su me na ravnateljstvo, ali tamo nije bilo nikog - kazao nam je Ivan Ač. 

Potom je otišao na hitni prijem jer je i sam lakše ozlijeđen, rasparao je nogu udarivši njome u staklena bolnička vrata. Kaže da ga nisu pregledali dok nije došla policija pa su mu stavili zavoj na njihov zahtjev i kazali da mu trebaju dva šava, ali da to može napraviti i kasnije. 

- Sinoć sam bio u policijskoj upravi i potpisao sam izjavu da prihvaćam odgovornost i da ću snositi materijalne troškove te uplatu izvršiti u roku 30 dana. Ne znam hoće li me goniti jer do sanacijske upraviteljice nikako nisam mogao doći, ni ja ni policajci - kazao nam je otac novorođenog Marina. 

Na koncu je sve dobro završilo jer se velika i zdrava beba Ačevih rodila se prirodnim putem s 4100 grama i  čak 54 centimerara duljine  15 minuta prije 20 sati. Nad ocem se još vodi obrada zbog narušavanja javnog reda i mira u zadarskoj policiji, a društvene mreže pune su komentara podrške novopečenom ocu u strahu za život obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 446
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a