Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbojnici taksistu prerezali prste: 'Kako ću sada voziti?'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što se odazvao na jutarnji poziv, dvojicu mladića je odvezao na željeno odredište oko 7 ujutro i naplatio. No, jedan od njih mu je zaprijetio nožem i zatražio novac

Policija još uvijek traga za dvojicom mladića koji su 31. siječnja ujutro napali taksista u Zagrebu, koji će možda do kraja života osjećati posljedice napada, a upitno je hoće li i dalje moći raditi te uzdržavati svoju obitelj.

- Ustao sam ujutro i 6.20 sati stigao Ford Mondeom na taksi stajalište u Travnom. Kolega i ja smo pili kavu kad je, koju minutu poslije 7 sati, uslijedio poziv iz naše centrale. I ja sam u našem dispečerskom centru taj dan trebao biti u smjeni od podneva. Kolege su mi rekli da dvojica mladića ispred centra čekaju vožnju. Stigao sam za nekoliko minuta sa stajališta i pitao: 'Dečki, kamo ćemo?', 'Idemo na Folnegovićevo' - ispričao je taksist za Jutarnji list.

Nakon što ih je odveo do željenog odredišta i obavijestio ih da su za vožnju dužni 33 kune, jedan od mladića mu je stavio bajunet pod vrat i naredio mu da mu da novac.

- Dalje se sve odvilo u nekoliko sekundi. Zgrabio sam lijevom rukom nož koji je imao oštricu s obje strane i on je potegao. Otvorio je vrata i izišao iz automobila. Izišao sam i ja i krenuo za njim, ali on je s tom bajunetom otrčao između garaža pa livadom u smjeru džamije. Onaj drugi ostao je sjediti u automobilu kao ukopan. Tek tada sam pogledao ruku i vidio da curi krv kao iz pipe. Četvrti prst mi je visio samo na kosti - prepričao je.

Četvrti i peti prst lijeve ruke i dalje ne osjeća iako su mu u Klinici za traumatologiju rekonstruirali presječene tetive. Ukoliko mu ostanu trajne posljedice od teških porezotina, upitno je hoće li i dalje moći voziti.

Napominje kako bi, da mu nisu mogli platiti vožnju, kao i mnogo puta dotad prešao preko toga, ali mu nije jasno što je bilo u glavi dvojice mladića koji su, prema njegovoj procjeni, mogli imati između 24 i 27 godina da ga ujutro idu opljačkati.

Komentari (137)
  • Jel ovaj portal postao leglo delikvenata mrzitelja svega hrvaskog ? Kako vas nije sram pisati i pljuvati po tragediji čovjeka koji je zbor 2-30 kn ostao doživotni invalid, koji cijeli dan radi da prehrani obitelj ?? Pa di će vam duša ? A i ti admine što ovo su tu krasni hvalospjevi zaslužili su da tu budu kao uzor ovom portalu ??? Bravo dno dna !!

    10. 2. 2018,   14:52
  • uvest kameru u taxi da snima suvozaćeva i stražnja sjedala

    10. 2. 2018,   14:52
  • Kad su nasi idioti. Nek se ugledaju malo na Englesku. Udjes u taksi, vrata se zakljucaju pri ulasku i staklo te dijeli od vozaca pa ti nemoj platiti i probaj napraviti neko s.anje. Samo te otpelja pred policijsku stanicu. I naravno, obavezno bi kod nas zabranio da ljudi sjedaju kao suvozaci u taxi.

    10. 2. 2018,   13:46