Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbojnik nagovaro kolegu da puca u prestrašene prodavačice

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv razbojnika (31) koji je kompanjona koji je prijeteći sjekirom opljačkao trgovinu nagovarao da puca u prodavačice

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv razbojnika (31) koji je kompanjona koji je prijeteći sjekirom opljačkao trgovinu nagovarao da puca u prodavačice.

Tereti ga da je 28. listopada 2016. u 9,56 sati u Zagrebu s drugim lopovom, čiji identitet je istražiteljima još nepoznat, došao do trgovine. Okrivljeni je ostao ispred trgovine čuvajući stražu, dok je nepoznati muškarac ušao i rekao prodavačima: "Ovo je pljačka!" istovremeno iz vrećice vadeći sjekiru. Zatražio je da mu daju novac iz blagajne što su preplašene žene i napravile.

Nepoznati je muškarac iz umetka uzeo sav papirni novac u iznosu od 1690 kuna, a potom zatražio još. Dok su ga prodavačice uvjeravale da nemaju više novca u trgovini, u nju je ušao okrivljenik te mu glasno rekao da puca u njih kao što mu je rekao. Ovaj je potom počeo sjekirom razbijati staklo vitrine u kojoj su bili mobilni uređaji sa SIM karticama. Jedna od prodavačica je iskoristila trenutak i uzela bežični telefon kojeg joj je okrivljenik istrgnuo iz ruke i uz psovke zaprijetio riječima neka samo proba zvati policiju te izašao iz trgovine odnijevši ga sa sobom. Nepoznati lopov uzeo je iz vitrine 27 mobilnih telefona sa SIM karticama u ukupnoj vrijednosti od 19.090 kuna te se udaljio.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja djela. Za razbojstvo je kaznenim zakonom propisana kazna od tri do 12 godina zatvora.

Komentiraj, znaš da želiš!