Obavijesti

News

Komentari 12

Razbojnik s tjeralice je prešao granicu te mirno ušetao u sud

Razbojnik s tjeralice je prešao granicu te mirno ušetao u sud
3

Pri pokušaju pljačke 2007. jedan je razbojnik ubijen, a drugi ranjen. Željko Vrbat za kojim su tragali 4 godine poriče da je sudjelovao u prepadu na Getro u Sesvetama

VIDEO

Poričem djelo, kratko je u ponedjeljak kazao Željko Vrbat (48), optužen za razbojstvo i čovjek čije lice krasi tjeralicu MUP-a, već više od četiri godine. Njegovo pojavljivanje pred vijećem Renate Miličević, sutkinje zagrebačkog Županijskog suda, bilo je iznenađenje za sve prisutne u sudnici. Jer Vrbat se od prosinca 2007. nalazi u bijegu, za njim je raspisana tjeralica, a sve ovo vrijeme bio je u BiH, čije državljanstvo, uz hrvatsko, također ima.

Odveden u Remetinec

Vrbatov dolazak na sud i neometan prelazak granice ponovno nameće pitanje o sigurnosti naših granica jer Vrbat nije ni prvi, a zasigurno ni posljednji, "maneken MUP-a" koji je, tjeralici, i to međunarodnoj, usprkos ušao u Hrvatsku. No to je problem kojim se naša policija zasigurno neće previše zamarati jer se time nije zamarala ni prije. Bilo kako bilo, s obzirom na postojeću tjeralicu, Vrbat je nakon rasprave promptno odveden u Remetinec, a da je bio svjestan da će se to tako dogoditi, svjedoči i rečenica upućena sutkinji Miličević:

- Znate, ja sam dolje ostavio torbu pa ako bih je mogao uzeti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrbata se tereti da je s Kristijanom Čabrajom (31) i sada pokojnim Dubravkom Marinićem (40) sudjelovao u krvavoj pljački Getroa 4. prosinca 2007. Pljačka je za počinitelje bila neuspješna jer su zaštitari Sokol Marića zapucali po počiniteljima, pri čemu je Čabraja teško ranjen i ostao je doživotni invalid, dok je Marinić ubijen. Zbog svoje uloge u razbojstvu Čabraja je u veljači ove godine nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora, dok se Vrbat teretio da je Čabraju i Marinića dovezao do Getroa, čekao ih je u vozilu te je nakon pucnjave pobjegao, ostavivši svoje vozilo u garaži, koju je prethodno unajmio.

Sam Vrbat u ponedjeljak je negirao da je na bilo koji način sudjelovao u razbojstvu ponudivši da se sasluša nekoliko njegovih alibi-svjedoka. Objašnjavao je vijeću da on kao ratni vojni invalid godinama ima istu dnevnu rutinu jer svakog jutra ide na terapiju.

Čuo na vijestima

- Tako je bilo i tog jutra. Izašao sam iz kuće i u svojoj ulici vidio parkirano policijsko vozilo, no to mi nije bilo čudno jer mi je susjed policajac. Otišao sam do Dubrave kamo idem na terapiju, bio sam u dva kafića, što mogu potvrditi osobe s kojima sam se taj dan sreo - kazivao je Vrbat.

Objašnjavao je zatim da je na vijestima čuo da je počinjena pljačka, zatim kako je čuo svoje ime te na kraju da je, kada je shvatio da je riječ o nečem ozbiljnom, nazvao odvjetnika. No na upit sutkinje nije najbolje znao objasniti zašto je u vozilu kojim se koristio nađen pištolj.

- Pa to sam dobio kao zalog za kockarski dug. Tražio sam čovjeka čiji je da mu ga vratim, jer sam mislio da će mi trebati novca... - kazao je ne baš uvjerljivo.

Objasnio je da nije imao namjeru bježati pa je prije odlaska iz Hrvatske, dok ga je tražila sva sila policajaca, uredno se legitimirajući plaćao kredite u banci! Na kraju je završio u BiH, gdje je jedno vrijeme proveo u pritvoru zbog sumnje da je i tamo orobio banku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor