Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razdvojili sijamske blizanke: Operacija je trajala čak 26 sati

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>BREAKING: Conjoined twins survive miracle separation surgery <a href="https://twitter.com/TexasChildrens">@TexasChildrens</a> in Houston. <a href="https://twitter.com/hashtag/TodayShow?src=hash">#TodayShow</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/NBCNews?src=hash">#NBCNews</a> <a href="http://t.co/2gl3xFD4ZT">pic.twitter.com/2gl3xFD4ZT</a></p>&mdash; Janet Shamlian (@JanetShamlian) <a href="https://twitter.com/JanetShamlian/status/569738502155292672">February 23, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
None Foto: 24sata

SAD: Knatalye Hope i Adeline Faith dijelile su prsni koš i pluća, srca su im bila spojena kao i dijafragma te jetra, crijeva i zdjelica. Operiralo ih je šest specijalista

Čak 26 sati je trajala operacija kojom su liječnici u dječjoj bolnici u Houstonu razdvojili desetomjesečne sijamske blizanke Knatalye Hope i Adeline Faith . Djevojčice, koje su bile spojene prsima i trbuhom, operiralo je šest različitih specijalista, piše Daily News .

Napravili 3D modele organa

Liječnici su se za tešku operaciju pripremali mjesecima, napravili su 3D modele njihovih organa i simulirali operaciju razdvajanja , kazao je doktor Darrell Cass , dječji kirurg.

- Ova operacija nije prošla bez specifičnih izazova jer su djevojčice dijelile nekoliko sistema organa - rekao je Darell za TV postaju KHOU.

Roditeljima se ostvario san

Knatalye Hope i Adeline Faith dijelile su prsni koš i pluća, srca su im bila spojena kao i dijafragma te jetra, crijeva i zdjelica.

- Zahvalni smo kirurzima i svima koji su se brinuli za naše kćeri i dali im priliku da žive odvojenim životima - kazala je majka djevojčica Elysse Mata i dodala da joj se ostvario san. Ona i suprug imaju i petogodišnjeg sina.


Komentari (25)
  • Što reći već bravo za doktore,djevojčicama želim sreću u životu i roditeljima također.Nije im bilo lako.

    25. 2. 2015,   07:31
  • prekrasno, samo da oporavak dobro prođe

    25. 2. 2015,   11:20
  • Svaka cast doktorima! Takvi zasluzuju milijone, a ne neke kvazi pevaljke.

    25. 2. 2015,   07:21