Obavijesti

Promo sadržaj

Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu

Razlozi za donošenje najvažnije financijske odluke u životu
4

Najvažnija financijska odluka u životu može odrediti vašu budućnost i život vaše obitelji u godinama koje dolaze. To je odluka o kupnji životnog osiguranja

Možda vam se to s 20 ili 30 godina čini nepotrebnim, jer što će vam osiguranje dok ste u punoj snazi, radno aktivni i slobodni? Međutim, stvari se vrlo brzo mijenjaju, baš kao i prioriteti. Ovo su neke životne prekretnice koje ljude motiviraju da kupe životno osiguranje.

Vjenčanje

Kad ste rekli sudbonosno „da“, pristali ste dijeliti sve dobro i loše u životu s partnerom. Naravno da ne razmišljate o smrtnosti, ta pred vama je blistava budućnost prepuna lijepih zajedničkih trenutaka koje ćete dijeliti sve dok vas…nešto ne rastavi. Može vas rastaviti razvod, ali i smrt jednog supružnika. Stoga je legitimno i razumno na vrijeme se zapitati: hoćete li moći živjeti od svojih primanja uz sve financijske obveze koje ste zajedno imali? Ulazak u brak jedan je od razloga za ugovaranje životnog osiguranja kojim si možete osigurati financijsku zaštitu u slučaju bolesti ili smrti jednog od supružnika.

Prinova u obitelji

Dolazak djeteta u obitelj velik je događaj koji mijenja život od temelja. Osim što mijenja vaš životni stil, dijete i njegova budućnost ogroman su financijski izdatak. Procjenjuje se da podizanje djeteta do punoljetnosti košta petstotinjak tisuća kuna. U planiranje budućnosti s novim članom svakako treba uzeti u obzir i „što ako“ situacije u kojima se želite pobrinuti da vaše dijete bude financijski zbrinuto u slučaju da se vama ili vašem supružniku nešto dogodi. S vremenom se vaša obitelj može proširiti i na više djece, a rastom broja članova treba vam više kvadrata, veći automobil, novac za školovanje i veći prihodi za podmirenje rastućih troškova. Djeca su vaša najveća odgovornost, a životno osiguranje pomaže da rastu u stabilnoj okolini u kojoj će uvijek biti fizički i financijski zbrinuti.  

Kupnja stana ili kuće

Jedna od najvećih prekretnica u životu je kupnja nekretnine. Kad prođete čitav proces realizacije kredita, pred vama su desetljeća obveza koje morate ispuniti svaki mjesec. Da biste se u to upustili, trebate dobro planirati. Što je najgore što vam se može dogoditi? Koliko dugo bi vaš supružnik mogao sam živjeti u vašem domu iz snova u slučaju da ostane bez vas? Bi li mogao sam plaćati sve kreditne obveze ili bi nakon nekog vremena bio prisiljen prodati nekretninu? Odgovarajućim pokrićem u osiguranju života možete se pobrinuti da vaša obitelj zauvijek ostane u voljenom domu, koji ste s ljubavlju i pažnjom izgradili.

Promjena radnog mjesta 

Dobili ste novi posao ili povišicu? Povećanjem vaše plaće, osim ako ste zagriženi štediša, neminovno raste i vaša potrošnja. I u ovom slučaju, želite li očuvati životni standard obitelji u svakoj situaciji, ugovorite odgovarajuća pokrića osiguranja života.   

Privatno poduzetništvo

Ako vodite tvrtku ili obrt, i sami znate koliko je teško uspjeti i opstati na tržištu. Ponekad je nužno prilagođavati se promjenama i investirati kako biste se uspješno nosili s konkurencijom. Nova ulaganja znače veće obveze i odgovornost pa se opet zapitajte – što bi to značilo za moju obitelj ako me ne bude? Planirajte kako će se promjene u poslu  odraziti na vašu obitelj i pobrinite se da joj ništa ne ugrozi životni standard.

Skrb o roditeljima koji stare 

Kao što ste vi nekad ovisili o njima, roditelji u starosti mogu postati ovisni o vašoj brizi. Mogu li si priuštiti smještaj u domu ili skrb u kući, ovisit će o njihovim mirovinama, no nerijetko će dostojanstven život u starosti zahtijevati pomoć obitelji. Ako u financijske potrebe kod promišljanja o životnom osiguranju uključite i roditelje, ne trebate brinuti o tome što će biti s njima ako se vama nešto dogodi.  

Planiranje mirovine

Možda se čini daleko, i možda mislite da „stupovi“ rade za vas, no što ako prije vremena napustite ovaj svijet ili postanete nesposobni za rad? Što ako vaša mirovina ne bude dovoljna za pokrivanje životnih troškova, a ne želite biti na teret djeci, ako ih imate? Osiguranjem života možete nadopuniti vaše prihode u mirovini ili omogućiti nasljedstvo vašoj djeci i unucima. 

Kako odabrati osiguranje 

Sukus svega je da sigurno ne želite da se vaša obitelj utopi u dugovima ako vam se nešto dogodi. Stoga vaše životno osiguranje treba pokriti veći dio vaših dugova kako bi vaši najdraži i bez vas mogli nastaviti živjeti bez tektonskih financijskih poremećaja. U tome vam može pomoći zastupnik osiguranja koji će s vama proći cijelu vašu situaciju i predložiti vam pokrića u skladu s vašim potrebama. Zatražite ponudu još danas. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu