Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gorjelo je cijelu noć: Pogledajte kako Zrće izgleda nakon požara

None Foto: čitatelj 24sata 11

Gorjela je relativno neodržavana šuma i prijetila je naselju. Vatru smo zaustavili na 300 metara od jednoga kluba, rekao je Hrvoje Ostović, ličko-senjski županijski vatrogasni zapovjednik

Više od 60 vatrogasaca i tri kanadera uspjeli su ugasiti požar koji je u utorak 1 sat ujutro buknuo u šumi kraj plaže Zrće na otoku Pagu. Buktinja je bila duplo viša od stabala, a olujna bura nosila je vatru na klub Kalypso. Obranili su ga u zadnji tren.

Razmjeri požara najbolje su vidljivi iz zraka. Pokazuju to i fotografije i video koji nam je poslao čitatelj.

GORJELO SATIMA Uzrok požara na Zrću otvoreni plamen: 'Jesu li bacili opušak?'

- Gorjela je relativno neodržavana šuma i prijetila je naselju. Vatru smo zaustavili na 300 metara od jednoga kluba, rekao je Hrvoje Ostović, ličko-senjski županijski vatrogasni zapovjednik.

EKIPA 24SATA NA FESTIVALU Noć s partijanerima sa Zrća: 'Hmm, gdje je požar, ne vidimo'

Problem je bio što se na popularnoj turističkoj plaži Zrće nalazilo oko 10.000 ljudi, koji su došli na festival Fresh Island te u noćne klubove Papaja i Kalypso. Morali su ih evakuirati zbog snažne bure koja je mijenjala smjer puhanja. Iako su krenuli gasiti vatru, pomoć su ljudi tražili i preko društvenih mreža. Oko 2.30 sati poslali su apel iz kluba Kalypso.

SPASILI PAG OD KATASTROFE Vatrogasci heroji: Buktinju smo zaustavili 300 metara od kluba

- Kalypso je ugrožen vatrom! Tko god može, molimo da dođe pomoći da se obrani klub - stajalo je u objavi. Zabava je naglo stala te su svi morali pobjeći. U roku od 10 minuta ljude su uputili na drugu plažu, a potom autobusima sa Zrća. Vatrogasci su doslovno s plaže gasili požar i tako ga spriječili da se uopće približi klubovima. Vatra je u jednom trenutku stigla čak i do trafostanice, no spasili su i nju. Gasiteljima iz Novalje u pomoć su stigle dodatne snage iz Zadarske županije DVD-a Pag, Kolan, Povljana, JVP Zadar, Državna vatrogasna intervencijska postrojba Zadar i DVD Ražanac, a tijekom jutra stigle su i dodatne snage iz Ličko-senjske županije, županijski vatrogasni zapovjednik, JVP Senj, DVD-i Otočac i Brinje.
 

Komentari (38)
  • Mjesto se nalazi u Ličkoj-senjskoj zupaniji,a vatru gasili svi iz Zadarske županije i naravno ujutro stigla ekipa iz Gospica. I onda meni netko kaze da nismo najludja drzava, jedan duguljasti otok podjeliti na 2 županije.

    17. 7. 2019,   08:37
  • Kaj če se gradit na toj parceli?

    17. 7. 2019,   08:32
  • Kuščević već rezervirao, kroz par godina možemo očekivati neku vilu.

    17. 7. 2019,   08:39