Obavijesti

News

Komentari 100

Raznijeli joj balkon: 'Susjeda je jako mirna žena, živi s kćeri...'

Raznijeli joj balkon: 'Susjeda je jako mirna žena, živi s kćeri...'
7

U trenutku eksplozije u stanu su bile R.K. i njena osmogodišnja kći. Srećom, spavale su u sobi koja je najudaljenija od balkona pa u eksploziji niti jedna nisu nastradale

VIDEO

Malo prije ponoći sa srijede na četvrtak snažna je eksplozija odjeknula gusto naseljenim vinkovačkim naseljem Lapovci. S balkona u prizemlju zgrade u Strossmayerovoj ulici odletio je razneseni komad metala i sve što se nalazilo na balkonu. Na svim okolnim prozorima rasprsnulo se staklo, porazbijane su prozorske rolete, a oštećeno je i nekoliko automobila. 

Pokretanje videa...

00:24

Sva ta šteta otkrivena je tek ujutro, kada je svanulo.

Odmah nakon eksplozije koja je probudila cijelo naselje mnogi su stanari iz zgrada izašli van.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hodali po komadima stakla

- Mislila sam da je to grom udario u neko drvo u naselju jer je te noći sijevalo i grmjelo. No, vani je nastalo komešanje, netko je počeo vikati da zovemo policiju i vatrogasce pa sam i ja izašla. Imala sam što vidjeti. Nešto je eksplodiralo u stanu preko puta naše zgrade. Balkon je bio raznesen. Ubrzo su došli i policija i vatrogasci i Hitna. Nismo znali ima li ozlijeđenih. Hodali smo po komadima stakla i svega - kaže nam žena iz Strossmayerove ulice koja živi preko puta zgrade broj 12 u kojoj je odjeknula eksplozija.

Eksplozija u Vinkovcima: 'Jako je grunulo, svi su počeli trčati'
Eksplozija u Vinkovcima: 'Jako je grunulo, svi su počeli trčati'

U stanu u prizemlju koji je očigledno, iz još nepoznatog razloga, bio meta još nepoznatog počinitelja, u trenutku eksplozije bile su R.K. i njena osmogodišnja kći. Srećom, spavale su u sobi koja je najudaljenija od balkona pa u eksploziji niti jedna nisu nastradale. 

- Susjeda je mirna, mlada žena. Učiteljica je. Radila je u obližnjoj osnovnoj školi. Živjela je tu posljednje tri-četiri godine kada se doselila iz drugog dijela Vinkovaca. Živjela je sama sa kćeri jer joj je muž nastradao prije sedam godina u prometnoj nesreći. Vodila je dijete u školu, iz škole, radila, poslije posla bi odlazila svojim roditeljima na drugi kraj Vinkovaca. Nikada sa njom nije bilo nikakvih problema niti smo ijednu ružnu riječ o njoj čuli. Zašto bi netko njoj bacio bombu na balkon, a zna se da ima malo dijete, stvarno je teško zamisliti - kaže jedna od susjeda koja žive u istoj zgradi.

I njeni su prozori i roletne razlupani. 

Fotografija iz stana pored onoga u kojem je eksplodiralo:

Krvario je po stanu

U stanu do krhotine stakla porezale su po glavi čovjeka koji je spavao. Krvario je pa su zvali Hitnu. I on i njegova supruga su u velikom šoku nakon eksplozije koja im je grunula pored stana.

- Uopće nismo bili svjesni što se to dogodilo. Čuli smo u hodniku graju i viku. Ljudi su silazili iz stanova. Susjeda je stajala ispred svog stana i držala malu u naručju. Svi smo bili uplašeni - dodaje susjeda.

Vinkovačka policija očevid je započela ujutro. Odmah nakon eksplozije R.K. i njenu kći odveli su u policiju. Policijskom trakom ograđen je široki pojas mjesta događaja. Obavljali su razgovore sa svim ljudima koji su u tom trenutku eksplozije bili budni, bili na svojim balkonima, na ulici, nešto vidjeli.

Spominje se sumnjivi muškarac u crnoj majici sa crnom kapuljačom no, policija to nije ni potvrdila ni demantirala.

U priopćenju su naveli samo da se eksplozija dogodila pored zgrade te da teško ozlijeđenih nema. Samo je jedna osoba zatražila medicinsku pomoć zbog porezotina staklom.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag