Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Razočarana sam što nema napretka u pronalasku nestalih'

None Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Predsjednica Republike je u veljači 2018. godine imenovala Ivicu Vrkića svojim povjerenikom za nestale osobe u Domovinskom ratu, želeći time ubrzati postupak pronalaska posmrtnih ostataka za kojima još traga

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak u Rijeci kako je iznimno razočarana što još nije postignut napredak između Hrvatske i Srbije u pronalasku nestalih osoba tijekom Domovinskog rata, a upitana je li pogriješila imenovanjem Ivice Vrkića povjerenikom za nestale u Domovinskom ratu, naglasila je da su za uspjeh toga problema potrebne dvije strane.

NEMA NAPRETKA Medved nezadovoljan: Srbija ne dijeli informacije o nestalima...

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović novinarima je izjavila kako će i dalje raditi na tom pitanju "koliko god može, svim naporima; i to ne samo u odnosu na Srbiju, nego i u odnosu na kolege u Europskoj uniji, posebno u Europskoj komisiji".

No, za uspjeh toga potrebne su dvije strane, naglasila je u predsjednica, koja je danas boravila u Rijeci na otvaranju međunarodne konferencije "Brendiranje kulture"  u riječkome Sveučilišnom kampusu.

'NE ZNAM ŠTO GA SPUTAVA' Kolinda: Vučić me razočarao jer ne rješava pitanje nestalih

Predsjednica Republike je u veljači 2018. godine imenovala Ivicu Vrkića svojim povjerenikom za nestale osobe u Domovinskom ratu, želeći time ubrzati postupak pronalaska posmrtnih ostataka za kojima još traga Republika Hrvatska.

Vrkić se sastajao s posebnim izaslanikom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za pitanja nestalih Veranom Matićem i predstavnicima drugih nadležnih tijela, ali konkretnijih rezultata nije bilo. Hrvatske udruge stradalnika iz Domovinskog rata kao i  udruge obitelji nestalih u više su navrata prozivale institucije Republike Srbije vezano za davanje informacija o nestalima.

Komentari (89)
  • I mi smo razočarani tvojim postupcima i šta ćemo sad,kukat zbog tog.Ti znaš šta si trebala poduzeti da se to ispravi a mi znamo šta ćemo poduzeti da više ne budeš predsjednica.

    28. 2. 2019,   13:43
  • razočarana je isto kak kobila kad voz sena prehiti

    28. 2. 2019,   13:56
  • Ja razočarana što ti ne nestaneš sa političke scene.

    28. 2. 2019,   14:31