Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razriješila ga dužnosti: Šeks više nije Kolindin savjetnik

None Foto: Boris Ščitar/PIXSELL 2

Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik kad je Šeks bio predsjednik Sabora, stoga je tražio da ga smijene

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razriješila je u srijedu dužnosti posebnog savjetnika za ustavno-pravna pitanja Vladimira Šeksa.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o razrješenju Vladimira Šeksa dužnosti posebnog savjetnika Predsjednice Republike Hrvatske za ustavno-pravna pitanja2", stoji u priopćenju objavljenom na stranici Ureda predsjednice.

- Vladimir Šeks razriješen je na vlastiti zahtjev - rekao nam je glasnogovornik Predsjednice Republike Luka Đurić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potvrdio je da je razrješenje povezano s predsjedničinim pomilovanjem Šeksova bivša savjetnika Vanje Goldbergera te nas je uputio da detalje provjerimo sa Šeksom. On nam se pak nije javio no prije objave o njegovom razrješenju upitali smo ga o pomilovanju njegova bivša savjetnika.

- Ne komentiram odluke predsjednice - kratko nam je tada rekao Šeks.

Kolinda pomilovala Goldbergera

Večernji list piše kako Šeks osjeća moralnu odgovornost za pomilovanje Vanje Goldbergera, koji je bio njegov savjetnik u sazivu od 2003. do 2007.

Goldberger je  2012. osuđen na tri pol godine zbog zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i to nakon što se nagodio s DORH-om.

Policija je u njegovom domu pronašla manju količinu kokaina, pola kilograma marihuane i skoro dva kilograma speeda. U dvorištu je sadio indijsku konoplju a kod Goldbergera je pronađena i puška marke »Crvena zastava«

U zatvoru je proveo godinu dana. Grabar-Kitarović oprostila je Goldbergeru neizdržani dio izrečene kazne zatvora u trajanju dvije i pol godine na način da ju je zamijenila uvjetnom osudom. Zatvorska kazna neće se izvršiti , odlučila je predsjednica Republike, ako Goldberger u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Komentari (348)
  • Ne mogu vjerovati da je ista osoba bio i diler droge i savjetnik gospona Šeksa...A još manje da ga je Kolonda pomilovala...Ovoj zemlji će oćito trebati jedna prava katarza,jer sve ovo dalje što se događa u našoj politici postaje iritantno,odvratno,negldeljivo,nejestivo i neprobavljivo ako nam se već dogodi da i progutamo pokoji suludi spin...

    3. 2. 2016,   16:25
  • Drogeraš i diler je oslobođen, bravo precednice Rvacke. Pustit sve drogeraše i ubojice. Ionako smo svjesni da živimo u smeću tako da za nas nema iznenađenja.

    3. 2. 2016,   16:50
  • ajmeee kako tužno gleda... daj složite mu jedan gemištec...

    3. 2. 2016,   16:19