Obavijesti

News

Komentari 284

'Razulareni Britanci hrvatska ljetovališta pretvaraju u pakao'

'Razulareni Britanci hrvatska ljetovališta pretvaraju u pakao'
2

I britanski tabloid Sun piše o mukama hrvatskih vlasti koji vode bitku s razularenim britanskim turistima koji hodaju polugoli, izazivaju nerede, opijaju se, ne poštuju pravila...

VIDEO

Hrvati su bijesni na razularene pijane Britance koji "povraćaju, uriniraju i tuku se" te popularna ljetovališta na Jadranu pretvaraju u pakao, piše britanski tabloid Sun.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:44

U nastavku članka Sun pišu kako su lokalne vlasti na jadranskoj obali uvele dodatne policijske snage kako bi stavili na red turiste koji stvaraju kaos na Hvaru i u Novalji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Gradonačelnik Hvara, Rikardo Novak, prozvao je britanske turiste zbog pijančevanja i golotinje.

"Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom uglu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe, stvaraju buku i nered, izvan kontrole su", kaže Novak,a prenosi britanski tabloid.

"Neka bez majice hodaju u drugim gradovima uz obalu, u Hvaru to više neće biti moguće. Neka goli budu na plažama, ali red je da kada dođu u grad, obuku majicu", dodaje Novak.

Sun potom piše kako je prošlog tjedna pijani Britanac (24) uhićen nakon što je na Austrijanca (22) nasrnuo bocom i ozlijedio mu nogu. Britanac je noć proveo u policijskog postaji, a slijedi mu kaznena prijava za remećenje javnog reda i mira.

Također, Sun podsjeća da je ranije ovog mjeseca pijani britanski turist snimljen kako odjeven kao terorist, s maramom na glavi i lažnim bombaškim prslukom, šeće Hvarom.

Nekoliko dana kasnije, gradonačelnik Novak je najavio novčane kazne za neprimjereno ponašanje. Sun piše da Novak nije otkrio kolika će biti maksimalna kazna, ali da je istaknuo kako Hvar neće biti u javnosti isključivo poznat kao "destinacija za partijanere".

"Mladi turisti su dobrodošli, ali morat će znati kako se ponašati ovdje", rekao je Novak.

Sun piše da se još ne zna koliko je Britanaca posjetilo hrvatske otoke ovog ljeta, ali ta je brojka lani iznosila 554,185.

I gradonačelnik Novalje, na otoku Pagu, žali se na britanske turiste. Ante Dabo (52) ispričao se hrvatskim građanima zbog britanskih barbara, njihove golotinje i pijančevanja, stoji u nastavku Sunova članka o problemima u hrvatskim ljetovalištima.

"U meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske. ", prenosi Dabinu izjavu The Sun.

"Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu", kazao je Dabo.

"Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo".

"Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni?", piše dalje Sun.

"Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni", zaključuje Dabo.

Sun piše da je Novalja poznata po slavnoj plaži Zrće, inače glavnom odredištu za partijanere u Europi. Na Zrću je, piše Sun, klub Papaya koji ugošćava svjetski popularne DJ-e.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 284
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...