Obavijesti

News

Komentari 13

Skupština: Vrijednost gradske zemlje određuje povjerenstvo

Skupština: Vrijednost gradske zemlje određuje povjerenstvo
4

Zastupnici su na uglavnom pitanja postavljali Milanu Bandiću. Prihvatili i prijedlog SDP-a te će vrijednost gradskog zemljišta određivati povjerenstvo od šest članova

VIDEO

Na današnjem Aktualnom satu 35. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba zastupnici su uglavnom pitanja postavljali gradonačelniku Milanu Bandiću. Jedino pitanje koje je izazvalo burnu reakciju gradonačelnika Bandića bilo je ono zastupnika Marina Knezovića (SDP) o pitanju zbrinjavanja otpada na Jakuševcu. Bandiću je zasmetalo odbijanje hitnosti te točke dnevnog reda.

- Žao mi je što ste odbili raspravljati o Jakuševcu - rekao je gradonačelnik.

- Da je vama toliko stalo do rješavanja problema i izgradnju postrojenja za zbrinjavanje otpada, odavno bi napravili stratešku procjenu plana zbrinjavanja otpada, odgovorio je Bandiću Knezović i dodao da je predviđeno da odlagalište na Jakuševcu ostane do 2015. 

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić zaključio je kako Jakuševčani nisu zaslužili biti točke hitnog postupka već se njihov problem mora kvalitetno riješiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Ljudi žive pored smetlišta, a mi ćemo i dalje tamo odvoziti otpad. Ne bih šiljio, ne bih pilio niti natezao da nije hitno -odgovorio je Bandić u svom stilu te dodao da je dozvola za zbrinjavanje otpada na Jakuševcu istekla još 2010. godine. Rasprava o Jakuševcu završila je Bandićevim prijedlogom da se o tome raspravi na tematskoj sjednici.

Ostatak aktualca obilježile su uglavnom gradonačelnikove dosjetke poput odgovora zastupniku Zvani Bruniću (SDP) na pitanje koji je točno zadatak Gradskog ureda za strategiju.

- Pa niste vi baš tako friški zastupnik. Ma vi to znate. Sigurno znate koji je djelokrug Ureda za strategiju. Mislim da trebate popiti kavu s pročelnicom tog ureda Jadrankom Veselić i ona će vam odgovoriti, rekao je Bandić.

Prihvatili prijedlog o građevinskom zemljištu 

Zastupnici Gradske skupštine u nastavku zasjedanja prihvatili su SDP-ov prijedlog odluke o građevinskom zemljištu kao i prijedlog odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti nekretnina. To znači da će gradonačelnik imenovati povjerenstvo koje će sačinjavati dva predstavnika Skupštine, dva predstavnika Grada i dva neovisna stručnjaka. Sastavljeno povjerenstvo će odabrati vještake koji će procjenjivati vrijednost gradskog zemljišta. Praksa prije usvajanja ovog prijedloga bila je da  gradonačelnik izabere vještaka za procjenu zemljišta.

- Gradske službe procjenjuju rad vještaka, no registar nekretnina tek će zaživjeti za tri godine, što je rekao i predsjednik Skupštine Davor Bernardić. Procjena vrijednosti zemljišta je ključ procedure koju gradimo i ukida se odredba o BRP-u (bruto razvijena površina), pa ne može mi se reći da se zemljište može procijeniti bez BRP-a. Na jednom je dijelu moguća gradnja dva, a na drugoj građevina od tri objekata. Osim toga, predviđen je jedan vještak po postupku, a mislim da to nije dovoljno za objektivnu procjenu - suprotstavila se prijedlogu Morana Paliković Gruden (HNS), potpredsjednica Skupštine.

Zastupnik Jurica Meić smatra da će ovom odlukom o građevinskom zemljištu i odluke o utvrđivanju tržišne vrijednosti nekretnina uspjeti gradske poslove držati izvan "iz crne kronike" te će oni biti transparentni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu