Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reagirao sindikat pomoraca: 'Nada postoji, trebamo tragati'

None Foto: Bourbon Offshore, Marine Nationale

Nakon što je prekinuta potraga za preostalim nestalim članovima posade Bourbon Rhodea, reagirao je Sindikat pomoraca Hrvatske. Glavni tajnik smatra da je potrazi trebalo dati još vremena...

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan komentirao je prekid potrage za pomorcima koji su nestali nakon potonuća Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

- Potrazi je trebalo dati dodatno vrijeme i svakako je treba produžiti. Ono što sada znamo jest da su pronađena četiri tijela i tri živa pomorca. Pronađen je jedan splav, a tri splavi još uvijek nisu pronađena. Na njima se može preživjeti do mjesec dana, stoga treba nastaviti s traženjem nestalih. Nada još uvijek postoji - rekao je Melvan, piše Dnevnik.hr.

- Tko nije pokušao, nije ni uspio. Urgirali smo kog kolega diljem svijeta, najviše kod kolega iz Francuske da se stvori pritisak. Urgiralo je i resorno ministarstvo. Tu su i kolege iz Ukrajine koje imaju veliki interes da se potraga nastavi - dodao je.

FOTOGRAFIJE S REMONTA U ovoj 'kanti' nisu imali šanse! Predsjednik firme u Opus Deiju

- Bio sam kod supruge Dine Miškića i mi ćemo dati sve od sebe da se potraga nastavi. U potragu se trebaju uključiti sve brodice koje prolaze tim područjem, a trebalo bi uključiti i zrakoplovstvo - ističe tajnik Sindikata pomoraca Neven Melvan. Dodao je kako smatra da bi potragu trebalo nastaviti najmanje destak dana bez obzira na velike troškove.

Podsjećamo, vlasti Martiniquea javile su u petak navečer da je obustavljena aktivna potraga za nestalim kapetanom Dinom Miškićem i ostalim pomorcima broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna nakon što je ušao u snažan uragan.

Dosad su pronašli troje mornara s broda, izvukli su četiri tijela, a nestalim se smatra još sedmero ljudi, među njima i šibenski kapetan Miškića. 

Nakon što je objavljena vijest o prestanku potrage, u subotu se službenim priopćenjem javilo i Ministarstvo vanjskih poslova.

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (11)
  • Da Sindikat, oni su se javili, oni su jedino kordinirali s vladom u naplati poreza, oderali ste svih sedam kora ne boj se.....Eto, bar ce sad Dino skupit 183 dana pa vam nece platit porez beeeeeeeeeeeeee

    5. 10. 2019,   20:43
  • čuj, sindikat pomoraca. hahhaa. relevantno tijelo za brodove registrirane u nassau ili sl.

    5. 10. 2019,   19:17
  • Sindikat pomoraca Hrvatske...ta sluzba ili organizacija je ekvivalent onome uredu u Alan Fordu...Istrazivanje ruda i gubljenje vremena !!!

    6. 10. 2019,   00:38