Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Recesija: Prodaja stanova smanjila se za 80 posto

None Foto: P.Glebov

Tržište nekretnina doživjelo je krah zbog toga što banke sve teže odobravaju kredite, ali dobrim dijelom i zbog psihoze izazvane recesijom.

Prodaja stanova u Hrvatskoj pala je između 70 i 80 posto. Recesija je, piše Večernji list, najviše pogodila sektor stanogradnje. Pad prodaje nekretnina poput domino-učinka odrazit će se, objasnio je Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama u HGK, na agencije za posredovanje u prodaji stanova, zemljišta, arhitektonske biroe, građevinske tvrtke, proizvođače namještaja koji bi zbog katastrofalne situacije mogli zatvoriti svoja vrata. Tržište nekretnina doživjelo je krah, objašnjava, zbog toga što banke sve teže odobravaju kredite, ali i zbog psihoze izazvane recesijom.

Komentari (5)
  • Hrvatske nekretnine su precjenjene i moguca je kupnja pretezno strancima ali i oni okrecu euro i gledaju gdje i je jeftinije

    23. 2. 2009,   16:21
  • zanimljiva informacija!? a u mojoj agencija je porasla potražnja za stanovima i poslovnim prostorima!? doduše jesu strani investitori,ali su ipak klijenti! Usput potražujemo veći broj nekretnina na potezu od zagreba do rijeke!

    23. 2. 2009,   16:29
  • em što su precijenjene... al nije psihoza.. jer recesija nas je pogodila i kritično je u vladi... jučer sam se čuo s jednom osobom iz Sabora da je stanje jako napeto i teško i da smo pred bankrotom.. sada tko hoće neka vjeruje, tko neće šta da mu ja radim... i predviđanja su da će se u lipnju ili rujnu ako se stanje ne popravi proglasiti bankrot...

    23. 2. 2009,   16:29