Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reciklirao pola milijuna pivskih boca i od njih izgradio tvornicu

None Foto: Realm of Design 8

Konstrukcijom neobične građevine, u kojoj se nalazi pogon tvrtke Realm of Desing, 'spašeno' je oko 300.000 kubnih metara otpada što je kao osam nogometnih terena

Diznajner specijaliziran za arhitekturu u okolišu sagradio je najveću zgradu od recikliranih boca piva prikupljenih u Las Vegasu. U Morrow Royal Pavilion, vilu od više od 2000 kvadratnih metara, Sean McCombs uložio je oko 500.000 pivskih boca. Staklo je zdrobljeno te je od njega napravljen materijal nazvan GreenStone. 

Konstrukcijom neobične građevine, u kojoj se nalazi tvornički pogon tvrtke Realm of Desing, 'spašeno' je više od 300.000 prostornih metara otpada što je jednako osam terena za američki nogomet. 

GreenStone je svojevrsna zamjena za beton, a sastoji se od smrvljenog stakla i pepela koji nastaje radom elektrana na ugljen. Mješavina se izlije u kalupe i osuši te se dobije građevinski materijal. 

Većina radova na inovativnoj zgradi odrađena je ručno, a obitelj McCombs na njoj je radila više od godinu dana. Dizajn je inspiriran zgradom Swarkestone Hall Pavilionom u Engleskoj, koja se pojavila na omotu albuma Rolling Stonesa Hot Rocks, piše Daily Mail.

Komentari (8)
  • svaka čast na ideji i trudu, ipak ste se naradili., i pokazali svjetu da nije sve za baciti.

    31. 1. 2013,   19:06
  • U Hrvatskoj je to neizvedivo... dok bi dobili sve građevinske dozvole, i otpad bi se samoreciklirao...

    1. 2. 2013,   07:24
  • Jedino što ostaci pepela iz TE nisu baš dobra stvar. Koliko se sjećam u njima bude arsena i još inih sran*a koji osim što su otrovni znaju biti i radioaktivni.

    1. 2. 2013,   08:21