Obavijesti

News

Komentari 17

'Recite ljudima da nema za plaće zbog stranačkih uhljeba'

'Recite ljudima da nema za plaće zbog stranačkih uhljeba'
1

'Što vam rade tisuće novih zaposlenih? Morate se odlučiti, jeste li nesposobni pa ne znate koga primate ili shvaćate da primate nesposobne stranačke uhljebe koji ne mogu obaviti posao', piiptao je Petrov

VIDEO

Zastupnici raspravljaju o rebalansu proračunu za 2018. godinu. Oporba proziva Vladu da sve zemlje iz okruženja imaju daleko veći gospodarski rast od Hrvatske. Oporba poziva Vladu da izađe ususret liječnicima, učiteljima te da im se povećaju plaće više od tri posto koliko im je ponuđeno.

Božo Petrov (Most) rekao je da bi, da se ne radi o ozbiljnim stvarima, bilo gotovo zabavno gledati PR predstavu Vlade koja se pokušava predstaviti da je odgovorna i ozbiljna. Prozvao je Vladu jer više troši nego što zarađuje i troši više nego prošle godine, a upozorava da će se sve prelomiti na leđima građana. 

Glasnović govorio o guzonjama i 'šugavim Jugoslavenima...'
Glasnović govorio o guzonjama i 'šugavim Jugoslavenima...'

- Ministarstvima se ispunjavaju prohtjevi kako im padne na pamet. Ministar financija izgleda kao hobotnica koja pokušava začepiti sve te rupe o brodu - kazao je čelnik Mosta. 

Ustvrdio je kako Vlada nema ekonomsku strategiju, a spočitnuo im je i kako su povukli manje novca iz EU fondova nego što su sami obećali. 
- Što vam rade tisuće novih zaposlenih? Morate se odlučiti, jeste li nesposobni pa ne znate koga primate ili shvaćate da primate nesposobne stranačke uhljebe koji ne mogu obaviti posao. Morate konačno reći ljudima da im ne možete više povećati plaće, jer se 200 milijuna kuna moraju izdvojiti za stranačke uhljebe. Toliko stoji 2700 novih koje ste zaposlili - ustvrdio je Petrov.

Podsjetio je kako je premijer najavio da će 2018. godina biti reformska te je upitao Vladu što su to reformski napravili u posljednjih godinu dana.

- Ne pružate nadu ljudima. Ostajemo zarobljeni u starim obrascima i vremenima. Ostale zemlje idu ogromnim koracima naprijed, a naša vladajuća garnitura ne radi ništa da bi ih sustigla. Zadnji smo na svim ljetnicama koje su ekonomski bitne za Europsku uniju. Radi vaše famozne stabilnosti koju promičete, Hrvatska propada, jer ste stabilni da uhljebljujete gdje možete i želite - upozorio je Petrov. 

'Porezna reforma će pomoći bogatima da budu još bogatiji'
'Porezna reforma će pomoći bogatima da budu još bogatiji'

Čelnik Mosta ne vidi na koji način na koji će rebalans ponuditi rješenje za održivi rast. 

- Ovako izgleda da pokušavate održati brod na površini, do kad dura, ali uskoro će miševi početi bježati s broda - upozorio je Petrov. 

Branko Grčić (SDP) ustvrdio je kako je i dalje porezno opterećenje građana i tvrtki i dalje preveliko.  

- Ovo što radite u poreznom rasterećenju je mlako, preslabo i nije dovoljno. Predložili smo da se poveća neoporezivi dio plaće jer smatramo da ima novaca za to, jer trebamo ljudima povećati plaće. Sve drugo je nesigurno. To što ćete smanjiti PDV na neke proizvode nije sigurno da će ljudi od toga profitirati - kazao je SDP-ovac.

- Rasprava me podsjetila na onu narodnu: Trči, trči trčuljak, bježi, bježi trošuljak, moli Boga trčuljak da uhvati trošuljak'u kojoj bi odgovor bio - ministar i proračun - rekao je nezavisni Tomislav Žagar. 

Ivan Lovrinović (PH) stava je da su prihodi koje je ministar Marić projicirao nerealni, a zamjerio mu je da se previše oslanja na transfere iz EU.

- Trema nam samo tri posto rasta BDP-a da možemo plaćati kamate na državni dug i Vi to dobro znate - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca