Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reda mora biti: Kazna za rublje 200 kn, za ambroziju 5000 kn

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Najveća kazna, u iznosu od 7000 kuna, predviđena je kada vlasnik napuštenu, devastiranu ili ruševnu zgradu ne ukloni ili na odgovarajući način ne ogradi

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka usvojili su Odluku o komunalnom redu, javlja Glas Slavonije. 

Od 144 članka, neki posebno upadaju u oči. Članak 11. kaže kako na prozorima, vratima, balkonima, terasama, lođama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema površini javne namjene nije dopušteno vješati ili izlagati rublje (i druge predmete koji nagrđuju vanjski izgled zgrade). Predviđena kazna je 200 kuna. U članku 16 regulira se pitanje štetnih utjecaja na život i zdravlje ljudi, vlasnici odnosno korisnici okućnica (predvrtova i vrtova) neizgrađenog građevinskog i poljozemljišta dužni su kontinuirano uklanjati ambroziju i druge štetne biljke. U suprotnom kazna iznosi 5000 kuna. Komunalni, odnosno poljoredar može neodgovornim vlasnicima naložiti uklanjanje ambrozije.

Na području Osijeka u granicama građevinskog zemljišta zabranjeno je držanje životinja i peradi, osim ako to za svoje područje posebno ne dopuste mjesni odbori. Iznimno, uz ZOO vrt, dopušteno je organizirano držati životinje i u objektima koji služe za zdravstvene svrhe, rehabilitaciju, odmor i zabavu.

Najveća kazna, u iznosu od 7000 kuna, predviđena je kada vlasnik napuštenu, devastiranu ili ruševnu zgradu ne ukloni ili na odgovarajući način ne ogradi. Tekst cijelog Komunalnog reda dostupan je na mrežnim stranicama Grada Osijeka. 

Tema: Hrvatska

Komentari (9)
  • Bravo za osječko poglavarstvo. Udri po raji. Neka si narod kupi sušilicu za rublje, a suffinancirati će gradsko poglavarstvo sa 10%. I nije ih sramota. Užas.

    31. 7. 2019,   22:21
  • Sad će sušilicama rublja poskoćiti cijena. Možda je u igri kakav %.

    31. 7. 2019,   15:31
  • kome to smeta bio sam u Europi i svagdje se vide krpe a što će starica od 80 g. a ambrozija najviše je ima na javnoj površini kao i otpadnog matrijala građani plaćaju kazne a oni koji donose zakon neplaćaju molim da provjeri dali gradonačelnik jz svog đepa plaća ako se nađe ambrozija na gratskoj površini

    1. 8. 2019,   07:31