Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Redovi pred splitskim KBC-om; Ministarstvo: Neprihvatljivo je!

None Foto: čitatelj 24sata

Pregled nije moguće upisati putem e-uputnice kod svog obiteljskog liječnika niti se može s papirnatom uputnicom doći u bolnicu bilo koji dan, već samo u terminu kojeg odredi bolnica

Jutros se pred pulmološkom ambulantom splitskog KBC-a stvorio veliki red za upis na pregled, a čitatelj nam je poslao fotografiju kako je to izgledao. 

Slobodna Dalmacija piše da pregled nije moguće upisati putem e-uputnice kod svog obiteljskog liječnika niti se može s papirnatom uputnicom doći u bolnicu bilo koji dan, već samo u terminu kojeg odredi bolnica - i to samo jedan dan u mjesecu što je danas.

NOVAC ZA OPERACIJU Inspekcija o mitu u KBC Split: 'Bilo je propusta u liječenju'

O slučaju se oglasilo Ministarstvo zdravstva koje ističe kako je ovakav način organizacije neprihvatljiv te će žurno zatražiti očitovanje ravnatelja bolnice.

Ističemo da je od početka uvođenja projekta Nacionalne liste čekanja Ministarstvo zdravstva utvrdilo načine na koje se pacijenti mogu naručiti na indiciranu bolničku zdravstvenu uslugu, a to su putem izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, elektronskim putem i putem telefaksa te osobnim dolaskom (uz mogućnost da druga osoba naruči pacijenta). Ograničavanje mogućnosti narudžbe u bolničkom sustavu na samo određene dane u mjesecu izravno smanjuje dostupnost bolničke zdravstvene zaštite pacijentima te je u suprotnosti s aktivnostima koje provodi Ministarstvo zdravstva, stoji u priopćenju.

Tema: Hrvatska

Komentari (70)
  • Ove liste čekanja, gužve, nemogućnost upisa i sl. su umjetno stvoreni da privatne klinike imaju posla. Jer kada bi sve savršeno funkcioniralo u zdravstvu onda privatne klinike ne bi ni postojale. Vrag je u detalju, odnosno u novcu.

    14. 12. 2018,   11:48
  • Sve nam bolje ide.

    14. 12. 2018,   11:39
  • Rezultati reforme svakim novim danom bolje se vide. Pogotovu u zdravstvu. Bravo ministre !

    14. 12. 2018,   11:44