Obavijesti

News

Komentari 36

Redovita veza: Uspostavljena avionska linija Zagreb-Mostar

Redovita veza: Uspostavljena avionska linija Zagreb-Mostar

Povezati Mostar i Zagreb predstavlja povezivanje dviju prijateljskih, dobrosusjedskih zemalja Hrvatske i BiH, rekao je ministar Butković na konferenciji za novinare u Zračnoj luci u Mostaru

VIDEO

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u četvrtak navečer u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom, a na prvome letu bio je i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je istaknuo kako se tom linijom povezuju i dvije prijateljske zemlje te omogućava bolja veza s Europom i svijetom.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines povezivat će Zagreb i Mostar tijekom cijele godine, dva puta tjedno. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te je po letu predviđen prijevoz do 76 putnika. 

„Povezati Mostar i Zagreb predstavlja povezivanje dviju prijateljskih, dobrosusjedskih zemalja Hrvatske i BiH“, rekao je ministar Butković na konferenciji za novinare u Zračnoj luci u Mostaru. Uz jačanje dobrosusjedskih odnosa, uspostava zračne linije sa Zagrebom trebala bi pomoći u razvoju gospodarstva ovoga područja, rekao je. „Povezivanje Zagreba i Mostara za sat vremena otvara mogućnost i daljeg povezivanja ne samo ta dva grada, nego s Europom i svijetom jer danas puno linija kreće iz Zračne luke dr. Franjo Tuđman. Na taj način otvaramo mogućnost da veliki broj turista dolazi ovdje u Mostar, Međugorje, ovaj prelijepi kraj BiH“, rekao je ministar Butković.

Predsjednik Uprave Međunarodne Zračne luke Zagreb Jacques Feron rekao je kako očekuje da će Zračna luka u Mostaru imati koristi od te linije i naveo da je u prošloj godini zagrebačka zračna luka povećala promet putnika za 12 posto, a predsjednik uprave hrvatskog avioprijevoznika Croatia Airlinesa Jasmin Bajić vjeruje da će je prepoznati mnogi putnici iz BiH i Hrvatske. 

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ocijenio je kako je pokretanjem te zrakoplovne linije Mostar skratio put prema Europi i osigurao mogućnost za razvoj gospodarstva, prije svega turizma.

Na promotivnome letu iz Zagreba bio je i hrvatski ministar državne imovine Goran Marić te mnogi uglednici podrijetlom iz Mostara i Hercegovine.

Mostar sredinom svibnja dobiva i redovitu vezu sa Sttutgartomposredstvom niskotarifnog Eurowingsa, srijedom i subotom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u