Obavijesti

Promo sadržaj

Reebok predstavio dosad najinovativniju trkačku tenisicu

Reebok predstavio dosad najinovativniju trkačku tenisicu
15

Najnovijom Floatride Foam tehnologijom, Reebok predstavlja trkačku tenisicu koja ne kompromitira udobnost, funkcionalnost i estetiku

Reebok, globalni pionir u inovacijama i proizvodnji sportske opreme za trčanje i fitnes, lansirao je Floatride Run, ekskluzivnu i nevjerojatno laganu trkačku tenisicu koja je najnovije tehnološko dostignuće, a koja svim trkačima na duže staze – polumaratone i maratone - pruža maksimalnu udobnost i visoku razinu performansi. Floatride Run tenisicu, koja je u razvojnom procesu Reeboka bila duže vrijeme, karakterizira posebno izrađena ultra lagana FloatRide - specijalno strukturirana pjena pod tlakom koja pruža optimalan odnos mekoće i osjetljivosti na podlogu.

Povijest Reeboka seže u daleku 1890. godinu, kada je Joseph William Foster započeo izrađivati tenisice za trčanje s čavlićima, tzv. „šljake“, u to vrijeme novitet i pravi luksuz. Nastavljajući svoj razvojni put do Olimpijade u Parizu 1924. godine, kada su atletičari Velike Britanije nosili Reebok tenisice i sprinterice, današnji revolucionarni Floatride Run samo je prirodan slijed Reebokovog razvojnog procesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

JW Foster Runing Pump


Alfred Shrubb
Sportaš koji je imao priliku prvi testirati legendarne „šljake“ bio je Alfred Shrubb, koji je u njima u jednom danu srušio čak tri svjetska rekorda, a čiji duh i danas prepoznajemo u svim sprintericama koje koriste trkači na atletskim stazama diljem svijeta. Ovaj značajan tehnološki iskorak iza kojeg stoje brojni sati istraživanja i testiranja na gotovo 300 trkača tijekom cijelog razvojnog procesa, za Reebok je vrlo značajan jer je prepoznao i uvažio potrebe cijele trkačke zajednice diljem svijeta te je ovom tenisicom od samo 230 g, sa sigurnošću udovoljio potrebama trkača koji žele dinamičnu ravnotežu performansi, udobnosti, izdržljivosti i stila. Upravo iz tog razloga, posebno priznanje ovoj tenisici dolazi od magazina Runner's World za 2017. godinu, gdje je proglašena najboljom trkačkom tenisicom te s ponosom nosi naslov “Best Debut”.

Floatride Run karakteriziraju ključne proizvodne značajke:

  • UltraKnit gornjište koje osigurava udobnost a tenisici daje poseban i atraktivni izgled.
  • Potpora ispod srednjeg dijela stopala čvrsto drži stopalo u ključnim zonama te osigurava balansirano i glatko trčanje
  • Ultra lagana FloatRide pjena osigurava mekoću i dobar osjećaj za podlogu
  • Rub od EVA pjene za potporu balansira stopalo tijekom udarca pete, srednjeg dijela stopala i odraza prstima za glatko trčanje
  • Gumeni potplat izdržljiv na trošenje s rebrastim uzorkom osigurava glatko trčanje i prianjanje.
  • Vrlo mekana modelirana tabanica s vrlo izdržljivim pojastučenjem ispod luka stopala za dugotrajnu udobnost

Ekskluzivnost i performanse ove tenisice testirali su mladi i perspektivni trkači, članovi Atletskog kluba Svetice na jednom zagrebačkom perivoju, a koji su nakon utrke izjavili sljedeće:

„Na prvi pogled Floatride tenisica je drugačija od ostalih klasičnih trkačkih tenisica. Ističe se gornjište napravljeno poput čarape, i gumeni čvršći dio oko pete. Odmah se pokazala jako udobnom, tako da ju nije potrebno razgaziti prije prvog trčanja. Područje oko pete je čvrsto i stabilno, a na prednjem dijelu je mekana i savitljiva. Posebno mi se sviđa potplat, jednostavnog dizajna koji omogućava prirodni pokret stopala. Tenisica mi se čini idealnom za treninge i duže utrke na cesti (10 km, polumaraton i maraton) a osim ceste,  pogodna je i za druge ravne terene, makadama ili šumskih puteva, a za neravne terene je ne bih preporučila. S obzirom na lagani i prozračni materijal od kojeg je napravljena, gornjište je idealno za treninge u toplijim i suhim uvjetima. Naglasila bih da se prije kupovine dobro provjeri  veličina u centimetrima (posebno oni koji kupuju online) jer se europski brojevi razlikuju od ostalih proizvođača“, kazala je Anda Tomaš, studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, mlada hrvatska sportašica koja se natječe u raznim trkačkim disciplinama.

Valentina Valjak, koja iza sebe ima veliki broj utrka i dojmljivih rezultata, veseli se svakoj novoj i funkcionalnoj tenisici poput svih ostalih trkača te izjavljuje: „ Na prvi pogled tenisice su vrlo atraktivne, originalnog dizajna i boja. Osobno mi se sviđa što nisu prešarene, a opet su efektne zahvaljujući neonski žutoj boji zadnjeg dijela tenisice. Tenisice su mi jako udobne - gornjište od tkanine gustog tkanja bez šavova koje se prilagođava obliku stopala, a uokviruje ga plastični okvir koji ne žulja niti smeta stopalu. Kako svaki trkač zna da se nova tenisica ne isprobava na veće udaljenosti, igrom slučaja, moje prvo nošenje ovih tenisica bilo je na treningu od 12 km a tenisice nisu prouzročile nikakav žulj niti bilo koju drugu neugodnost stopalu. Jednostavno su odmah 'sjele' kako treba. Najveća prednost je izuzetno dobar omjer amortizacije (ojastučenja- eng. cushioninga) te stabilnost i težina tenisice. Floatride su lagane i elastične tenisice s dobrom responzivnosti, idealne za brže treninge i duže utrke (polumaraton), a opet su dovoljno mekane i pružaju dobru apsorpciju udarca prilikom kontakta s tlom, jednako kao neke teže tenisice. Osobno me to najviše oduševilo jer ne moram raditi kompromis, to jest birati - ili lagane i tvrđe tenisice, ili teške i mekane tenisice. Kao jedini nedostatak tenisica istaknula bih nemogućnost vezanja/zatezanja tenisica nešto više uz gležanj, no to sam riješila provlačenjem vezica kroz sljedeći nivo plastičnog okvira“.

Najmlađi među njima, koji je tek počeo graditi svoju trkačku karijeru, i koji već bilježi sjajne rezultate na natjecanjima, Dorijan Miškulin izjavljuje: „Nakon nekoliko odrađenih treninga, zadivljen sam s tenisicom i sa sigurnošću mogu reći kako je Floatride tenisica iznimno udobna i laka, a tijekom trčanja stopalo potpuno stabilno. Nisu preteške i pružaju izvrsnu zaštitu stopalu. Jako mi se sviđa ovaj revolucionarni dizajn jer nema šavova, a preporučio bih je za trčanje po asfaltu i betonu“.

Scott Daley, generalni direktor za Reebok Running značajno je istaknuo: "Puno je uloženo u istraživanje i oduševljeni smo postignutim rezultatima. Pozivamo cijelu trkačku zajednicu neka “Osjeti Floatride" i podijeli s nama svoj doživljaj. S većinom tenisica trkači moraju napraviti kompromis; povećati mekoću i izgubiti odraz, ili obrnuto. U Reeboku smatramo kako je Floatride Run kompromisno i najbolje rješenje zahvaljujući Floatride Foamu. Trčanje je isto tako ključni dio našeg cjelokupnog “BeMoreHuman” etosa, put kojim postajemo boljom verzijom sebe, u mentalnom, fizičkom i društvenom smislu. Vjerujemo da je Floatride Run označio najnoviji uzbudljiv iskorak naprijed u razumijevanju i podršci svim našim potrošačima u postizanju svojega cilja“.

Floatride Run Ultk modeli dostupni su u Reebok FitHub storeu, Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebok partnera:

Ferivi Sport, Running Gate, Vlaška 129, Zagreb
ShoeBeDo, 42.2 Running Store, Frankopanska 2a, Zagreb
Top Sport, Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16, po cijeni od 1.249,00 kuna

Više informacija na www.reebok.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.