Obavijesti

News

Komentari 23

Reiner: 'Ne vidim razlog zbog kojeg bi Brkić trebao odstupiti'

Reiner: 'Ne vidim razlog zbog kojeg bi Brkić trebao odstupiti'
1

Potpredsjednik Sabora za RTL je komentirao afere koje su se zavrtile oko Milijana Brkića. Reiner je istaknuo da Brkić nije napravio štetu stranci te da ne vidi ni jedan razlog za njegov odlazak

VIDEO

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner za RTL je komentirao aktualne afere Milijana Brkića s lažnim SMS-ovima i curenjem podataka o istrazi, pa je izjavio da Klub zastupnika HDZ-a nije na večerašnjem zasjedanju nije razgovarao o situaciji u kojoj se našao njihov stranački kolega.

- Govorili smo o nekim drugim temama. Ne vidim da bi to trebalo biti čudno. Brkić je danas dao izjavu u DORH-u, DORH radi svoj posao. Oni organi koji se trebaju baviti time, rade svoj posao - rekao je Reiner. 

Na pitanje radi li ova afera štetu stranci, Reiner je kazao da 'to što je netko na prvom, drugom ili sedmom položaju ne mora ništa značiti te da ne možemo prejudicirati njegovu krivnju'.

- On je danas dao izjavu kao svjedok, ne postoji optužnica. Bilo bi krivo i nepravedno u bilo koga unaprijed sumnjati ili proglašavati ga krivim prije nego to učine organi koji se time bave. U normalnim zemljama, kao što je i Hrvatska, time se bave DORH, sudstvo i policija. Ja bih bio jako zabrinut da živim u zemlji gdje Vlada, stranka ili Sabor odlučuju da li je netko kriv ili nije. Srećom, tako nije kod nas - ustvrdio je Reiner. 

'Nema smisla da podnese ostavku'

Upitan vjeruje li i on sam u Brkićevu nevinost, Reiner je kazao da u ovom trenutku nema objektivnih pokazatelja, a niti političke štete.

- Nama rejting raste. Teško je pretpostaviti što će biti u budućnosti, ne gledam u staklene kugle - istaknuo je.

Jednako tako, potpredsjednik Sabora ne vidi razlog zbog kojeg bi Brkić trebao odstupiti sa svoje pozicije u stranci i Saboru.

- Ne vidim razloga zbog kojeg bi Brkić trebao odustupiti. Niti istraga nije pokrenuta, a kamoli išta drugo. Bilo bi bez ikakvog smisla da on daje ostavku u ovom času - zaključio je Reiner. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu