Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Rekao je: Bako, ja želim ići na bicikl. A ja sam ga pustila...'

None Foto: pixsell/željko rukavina 2

TEŠKO OZLIJEĐEN Auti se kroz naše mjesto voze kao ludi, žali se baka osmogodišnjeg dječaka. Dok se vozio biciklom, oborio ga je autom 76-godišnji vozač i potom pobjegao s mjesta nesreće

Dječak kojeg je na biciklu autom oborio 76-godišnji vozač kod Koprivnice prebačen je jučer rano ujutro u Klaićevu bolnicu u Zagrebu gdje je hitno operiran zbog krvarenja u mozgu.

Pola sata prije podneva, neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, pohitao je sa svojim timom u operacijsku salu kako bi spašavao život osmogodišnjaku iz Koprivničkog Ivanca.

U bolnici u Zagrebu 

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno, obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročilo je hematom na mozgu koji je iz sata u sat bivao sve veći, pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati te da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje.

Punih četiri i pol sata je dr. Miroslav Gjurašin sa svojim timom operirao sedmogodišnjaka stradalog u prometnoj nesreći, a djetetu je uklonio čak četiri centimetra velik hematom u malom mozgu.

NALET AUTA KOD KOPRIVNICE Gotova operacija dječaka: 'Sad je stabilno, ali se bori za život'

Kako nam je rekao dr. Gjurašin kada je izašao iz operacijske sale, zahvat su morali obaviti mikrokirurški, odnosno, uz pomoć mikroskopa. On se inače koristi kod operacija tumora i nije nužan kod traumatoloških ozljeda glave jer one najčešće nisu tako složene kao što je bila ova. Kod dječaka L.L. ozljeda je nastala duboko u malom mozgu uz moždano deblo, gdje se nalaze centri za vitalne funkcije, poput disanja, rada srca, i svijesti. Dr. Gjurašin zahvat je morao obaviti na vrhunskoj razini kako bi uklonio hematom, a da istodobno niti jedan vitalni centar ne bude oštećen. Dijete je sada stabilno, ali se i dalje bori za život. Na respiratoru će biti cijelu noć i ujutro će liječnici obaviti novo snimanje da procijene situaciju i odluče kada bi pomalo mogli početi buditi dječaka.

Bili smo u domu obitelji teško stradalog dječaka. Očajni djed i baka čekali su vijesti iz Klaićeve, gdje su skupa s dječakom bile majka i njegova učiteljica iz drugog razreda osnovne škole. Otac radi u Njemačkoj i čim je čuo za nesreću svog sina krenuo je za Zagreb.

IZLJEV KRVI U MOZAK Dječaka kojeg je udario vozač kod Koprivnice hitno operiraju

- Moj unuk jako voli ići na bicikl, naučio ga je voziti sa samo tri godine. U srijedu se vratio iz škole i rekao mi: “Bako, molim te me pusti da idem biciklom do prijatelja iz razreda.” I ja sam ga pustila. Možete misliti kako se sad osjećam - priča nam baka dječaka (8) kojeg je u srijedu poslijepodne dok se vozio na biciklu skupa s vršnjakom u naselju Goričko kod Koprivničkog Ivanca oborio neoprezni vozač i potom pobjegao s mjesta nesreće. No prilikom sudara mu je ispala registracija i policija je jučer privela 76-godišnjaka.

Foto: Željko Rukavina/24sata

- Ma, nemam riječi kojim bi izrazio bešćutnost vozača koji na cesti pokupi dvojicu dječaka i nastavi vožnju. Sreća da su išli lijevom stranom ceste u smjeru Kunovca kud se kretao i vozač. Da su bili na istoj strani, ne bi im bilo spasa - jada nam se otac drugog dječaka, koji je lakše ozlijeđen, ali je u stanju šoka nakon nesreće i nije sposoban za odlazak u školu.

Drugi dječak je u šoku 

- Srećom, lokalni župnik taman je tuda prolazio kad je automobil oborio našeg unuka i prijatelja mu na bicikli. Odmah nam je javio. Mislio je, kaže, u prvi tren da našem unuku nema spasa jer se nije micao, ali je ubrzo došao k svijesti i kolima Hitne prevezen u koprivničku Opću bolnicu - priča baka Marina.

TEŠKA NESREĆA KOD KOPRIVNICE Vozač u pritvoru, ozlijeđenog dječaka prebacili su u Zagreb

Drugi dječak još je, kažu roditelji, u stanju šoka i nije išao u školu nakon nesreće.

Dječaci su inače biciklima uglavnom išli sporednim putevima, no ovaj put iz nekog razloga su krenuli cestom kroz Koprivnički Ivanec.

- Auti se ovuda voze kao ludi! Ja ne znam što je tim ljudima, ne mogu razumjeti ovo divljanje na cesti - kaže baka teško ozlijeđenog dječaka.

Komentari (110)
  • Drzi se maleni,pobedices .

    13. 6. 2019,   20:08
  • Sva sreća da je župnik prolazio u to vrijeme pa se stiglo koliko god moguće reagirati. Užas kako se sada baka osjeća i koji kreten moraš biti da pokupiš malo dijete i pobjegneš

    13. 6. 2019,   20:18
  • Daj Bože da malenome bude dobro . A doktorima koji rade takve i slične operacije i spašavaju živote svaka plaća je mala . Svaka im čast , skidam im kapu do poda.Nema tih novaca kojim se mogu platiti njihove zlatne ruke. I sad uzmi jednog Saborskog zastupnika , suca ili nekog načelnika ili gradonačelnika koji imaju u najmanju ruku istu plaću kao i taj neurokirurg ! I onda se svi čude kad je onaj kirurg iz Splita otišao u Norvešku na plaću od 8000 eura . Neka je !Ima netko tko cjeni njihov posao.A ovdje je mjerilo nečije uspješnosti koliko je bio u zatvoru,reče naš vrli Miki.

    13. 6. 2019,   20:30