Obavijesti

News

Komentari 10

'Rekao sam bok-bok': Trump naglo prekinuo sastanak o zidu

'Rekao sam bok-bok': Trump naglo prekinuo sastanak o zidu
1

Dan nakon govora u Ovalnom uredu u kojemu je dramatičnim tonom pokušao pridobiti Amerikance za svoj veliki sigurnosni projekt, pregovori su i dalje u slijepoj ulici

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je naglo prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u Bijeloj kući u vezi s financiranjem zida na meksičkoj granici i rekao na Twitter da je sastanak organiziran kako bi se prekinula blokada vlade bio "potpuni gubitak vremena".

Devetnaestog dana djelomične blokade savezne vlade uzrokovane nesuglasjem oko zida kratki sastanak između Trumpa, čelnika demokrata u Senatu Chucka Schumera i predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi i drugih čelnika završen je bez znakova rješenja.

"Upravo sam otišao sa sastanka s Chuckom i s Nancy, potpuni gubitak vremena", objavio je američki predsjednik na Twitteru.

"Upitao sam što će se dogoditi za 30 dana ako brzo pokrenem stvari, hoćete li odobriti sigurnost granice koja uključuje zid ili čeličnu prepreku?", napisao je Trump. "Nancy je rekla, NE. Ja sam rekao bok-bok, ništa drugo ne funkcionira!".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Predsjednik se digao i otišao", rekao je novinarima Schumer, čelnik demokrata u Senatu, netom nakon susreta. "Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio", ustvrdio je.

Nedugo nakon ovog u najmanju ruku neuobičajenog sukoba u krugu Bijele kuće, i potpredsjednik Mike Pence koji je bio na tom sastanku, došao je pred novinare i rekao da se nada da će se "demokrati vratiti za pregovarački stol".

Dan nakon govora u Ovalnom uredu u kojemu je dramatičnim tonom pokušao pridobiti Amerikance za svoj veliki sigurnosni projekt, pregovori su i dalje u slijepoj ulici.

Već više od dva tjedna oko 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima plaću. Tako bi uskoro mogao pasti rekord u najduljem prekidu rada savezne vlade u povijesti koji je iznosio 21 dan, između kraja 1995. i početka 1996., u vrijeme predsjednika Billa Clintona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!