Obavijesti

News

Komentari 86

Svjedokinja: Išla sam u Berlin; USKOK: Autom ste ušli u BiH

Svjedokinja: Išla sam u Berlin; USKOK: Autom ste ušli u BiH
3

Dijana Muhović na suđenju u aferi Agram rekla je da je gradskim autom išla na berlinski Oktoberfest i da je išla kroz Sloveniju. Tužitelji su rekli da je auto prešao granicu kod Županje i dva dana kasnije ušao u državu

VIDEO

Iako je obrana predložila sudskom vijeću da se Dijana Muhović ispita bez prisustva javnosti, tvrdeći kako će je pitati o osobnom i obiteljskom životu, vijeće je to odbilo te je svjedokinja u sudnici iznijela detalje o putovanjima u Berlin i Tuzlu i korištenju vozila Grada Zagreba. Ona je svjedočila u nastavku suđenja Milanu Bandiću i drugima, optuženima u aferi Agram.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:21

- Ja sam 2013. godine radila u kulturnom centru Travno baveći se promocijom i marketingom, a taj centar djeluje u sklopu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Na putovanje sam išla po nalogu gradonačelnika Milana Bandića, a upute sam dobila od stručnih službi grada. Kad sam išla u Tuzlu kao kontakt osobu dobila sam broj Ivan Bandića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli. Javila sam se i tamo sam obišla određene projekte jer je bila ideja da se uspostavi suradnja između Zagreba i Tuzle. Put u Tuzlu trebao je trajati tri dana i sama sam išla tamo službenim autom. Nakon dva dana sam saznala za nešto što se događa samo u horor filmovima - rekla je svjedokinja kroz suze te dodala kako je njen bratić ubio njenu tetu, maminu sestru.

Objasnit će kako je živoj mami išla na pogreb gradskim autom
Objasnit će kako je živoj mami išla na pogreb gradskim autom

- Morala sam ostati i biti s obitelji, pa sam na kraju u Tuzli bila šest dana - rekla je Muhović i onda je svjedočila i putovanju u Berlin. 

- Po nalogu gradonačelnika išla sam u posjet berlinskom Oktoberfestu. Imala sam zadatak, koji sam dobila od stručnih službi Grada Zagreba, obići sajam i vidjeti kako to sve tamo funkcionira. Kontakt osoba bila mi je Ivan Prpić. Kad sam se s njim čula, rekao mi je da je u Münchenu i da se nađemo tamo. Službenim autom Grada Zagreba odvezla sam se sama do tamo, a onda sam se Prpićem zajedno odvezla do Berlina. Kad sam se vratila o svemu sam izvijestila gradonačelnika. Naime, kućice su tamo potpuno drugačije organizirane nego kod nas - rekla je svjedokinja. 

Na pitanje zamjenika ravnateljice Uskoka, gdje je prešla granicu kad je putovala u Njemačku, rekla je da se ne sjeća, ali da je išla kroz Sloveniju. 

Bandić: 'S kim ću u žičaru? Pa s Kolindom! Evo pjesme za nju'
Bandić: 'S kim ću u žičaru? Pa s Kolindom! Evo pjesme za nju'

Sven Mišković, zamjenik ravnateljice Uskoka, stavio je primjedbu na istinitost njenog iskaza u djelu iskaza o službenom putovanju u Berlin od 4. do 7. listopada 2013. godine. 

- Sudu dostavljam podatak MUP-a RH iz kojeg se vidi da je osobni automobil kojim se navodno koristila svjedokinja kad je navodno putovala u Berlin 4. 10. u 18.39 sati izašao iz zemlje na graničnom prijelazu Županja-Orašje, a 6.10. ušao u zemlju na istom prijelazu. Također, ispitani svjedoci nemaju nikakvih saznanja o službenom putovanju u Berlin i Tuzlu - zaključio je tužitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.