Obavijesti

News

Komentari 13

'Rekla mi je: Bolje da si ispod auta nego ispod druge žene...'

'Rekla mi je: Bolje da si ispod auta nego ispod druge žene...'
2

Jednom prilikom došao mu je čovjek iz Rijeke te je htio zamijeniti svoj Mercedes Cabrio za Vladin Ford t iz 1925. Vlado Škrtić (78) iz Generalskog Stola se nasmijao i odbio ponudu

VIDEO

Žena je znala reći kako je bolje da ležim ispod auta nego ispod tuđe žene, smije se Vlado Škrtić (78) iz Generalskog Stola, kroz čiju garažu je prošlo više od 30 američkih automobila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

U Švedsku je otišao iz Generalskog Stola 1961. U Göteborgu je radio u brodogradilištu te u nekoj luci na istovaru brodova. Odmalena je lud za autima, a u Švedskoj se rodila posebna ljubav prema američkim automobilima. Posjetili smo ga nedavno u Generalskom Stolu, a dočekala su nas tri auta koji se rijetko viđaju na hrvatskim cestama. Ispred garaže su bili crveno-bijeli Dodge Coronet iz 1958., plavi Ford Mustang te posebna Volkswagen Buba prerađena za off road vožnju.

- Kao mali sam obožavao aute, a kad sam stigao u Švedsku, američki su automobili bili jeftini. Malo sam više zaradio, radio sam prekovremeno i tako sam kupio prvi američki auto. Bio je to Ford Fairlane iz 1957. godine. Koštao me tad 4500 švedskih kruna. Zatim sam kupio Plymouth Plazu, a u Švedskoj je takav auto vozila policija. Američke aute vozili su i mladi dečki koji su se pokazivali pred curama. Tad je bilo bitno tko ima veći auto - smije se Vlado. Kako su godine prolazile, stalno je mijenjao automobile. Imao je nekoliko Fordova T, zatim Mustange, a imao je i Lamborghini Countacha. Što se tiče nabave dijelova, kaže da su jeftiniji nego za Volvo.

- U Švedskoj ima dijelova kakvih god hoćete, pogotovo za američke aute. Dobit ćete dijelove prije nego za Volvo, a i jeftiniji su. U Švedskoj su ludi za takvim starim američkim automobilima. Ondje sigurno ima oko 5000 Chevrolet Corvettea raznih godišta. Mislim da ima više američkih auta nego u Njemačkoj. Ali znate, danas i koštaju takvi automobili - kaže Vlado.

Pohvalio nam se i Bubom za off road vožnju.

- Nabavio sam je ove godine u Švedskoj. Ondje ih prerađuju za off road. Ima 34 konja, a kad se vozim njome, u Hrvatskoj me s čuđenjem gledaju - kaže ljubitelj automobila.

Za ovakav hobi treba ipak imati i novca.

- Imao sam Chevrolet Impalu iz 1959. godine, koju sam prodao u Švedskoj. Takav auto ondje danas košta oko 50.000 eura. Najskuplji američki automobili su oni do 1960., a pogotovo Cadillac, koji košta 80.000 eura, a za taj iznos možete u Hrvatskoj kupiti kuću ili stan - kaže Vlado te dodaje da mu je najdraži auto Dodge Coronet, koji je preuredio za pet godina.

- Kad sam ga uzeo 2003., nije imao niti lajsne, niti motor, niti mjenjač. Ima 250 konja. Dijelove za njega nabavio sam u Švedskoj gdje sam znao po jedan dio voziti i po 300 kilometara. Ako bih ga prodavao, to bi bilo jedino u Švedskoj jer u Hrvatskoj kažu da to puno troši i nema previše interesa. Dijelove za njega platio sam 9000 eura bez radova, a auto sam platio 2500 eura - rekao je Vlado te dodao da svoje aute ne bi mijenjao za nove, pa čak niti za Mercedes.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.