Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Reklamiraju do 70, a cijene su najčešće snižene tek 30 posto

IMA I ZIMSKE ROBE Cijenu kaputa snizili su 66 posto, s 299,90 na 99,90 kuna, ali je ostao samo konfekcijski broj 46. Prodavači kažu da su problemi s brojevima jer su se najčešći odmah rasprodali

Desetak djevojaka čekalo je ispred prodavaonice i prije nego što smo otvorili, opisala je prodavačica iz Zare početak ljetnih sniženja koja, prema Pravilniku, počinju 1. srpnja i traju 60 dana ili do isteka zaliha.

U Arena Centru u Zagrebu kupce privlače velikim natpisima “do 70 posto”, “sniženje”, “totalna rasporodaja”..., ali to se ne odnosi na svu robu.

Većina trgovina ima popuste do 30 posto. Proizvode kojima su cijene snižene 70 posto nismo pronašli u 14 prodavaonica koje smo obišli. Najbliži je bio kaput koji je u prodavaonici Reserved snižen s 299,90 na 99,90 kuna, što je 66 posto. No ostao je jedino konfekcijski broj 46.

- Došla sam dva dana nakon početka sniženja i za većinu stvari koje sam odabrala na internetu mojeg broja u prodavaonici nije bilo. Ostali su samo veliki brojevi ili jako mali – rekla je Matea (23), koja inače nosi 36 ili 38. Tijekom obilasku taj smo problem primijetili kod zimske odjeće. Kod ljetne to nije bio slučaj.

- Skladišta su nam prazna jer svu robu izvlačimo na police. Zimsku, ljetnu, novu kolekciju, staru... Ljudi kupuju samo ono što je na sniženju. Problem je s brojevima jer nam se u prva dva dana praktički sve rasprodalo. Imamo na desetke haljina samo u jednom broju. Kupci dolaze od devet ujutro do devet navečer, a najviše vikendom - rekla je prodavačica koja je željela ostati anonimna.

Na deklaracijama su uvijek dvije ili tri cijene, a ako stare nisu prekrižili, važeća je najniža i ta je uglavnom označena crvenom bojom.
Reserved trgovina je jedina koja je na deklaraciji imala točan postotak koliko je roba na sniženju. Cijenu ženske košulje snizili su s 249,90 na 129,90 kuna i jasno istaknuli kako je riječ o 48 posto popusta.

Sva zimska roba, koja je u ponedjeljak bila izložena u dućanima, je na popustu. Primjerice, kožna muška jakna u Mangu snižena je s 1699 na 849,90 kuna. Većina artikala koji su sniženi u C&A prodavaonicama su majice dugih rukava, veste i traperice. Svi dućani su istaknuli i novu kolekciju koja nije na popustu, ali riječ je o manjem dijelu asortimana. Što se tiče ljetne obuće, naišli smo na japanke u Massu koje su na popustu između 20 i 60 posto. To je i jedina prodavaonica koja je na blagajni istaknula da im sniženje traje od 1. srpnja do 19. kolovoza.

Komentari (19)
  • Ako uopće ne uđeš u trgovinu, uštediš do 100% :-))

    7. 7. 2018,   17:39
  • Ma sve je to laž i navlakuša. Cijene su iste samo što napišu lažnu cijenu koštanja prije sniženja.

    7. 7. 2018,   17:09
  • Sniženje u Hrvatskoj? što je to, neki oksimoron??? prije godinu dvije je bio dobar članak koji je objasnio da zakonski za izvještanje reklame na izlog da je u trgovini nešto sniženo 50% (ili 60%, ili 70%...), moraš imati minimalno 70% robe na tom popustu, u protivnom se radi o zavaravanju potrošača... zašto inspekcije to ne kažnjavaju, nije mi jasno?

    7. 7. 2018,   19:36