Obavijesti

News

Komentari 19

Reklamiraju do 70, a cijene su najčešće snižene tek 30 posto

Reklamiraju do 70, a cijene su najčešće snižene tek 30 posto

IMA I ZIMSKE ROBE Cijenu kaputa snizili su 66 posto, s 299,90 na 99,90 kuna, ali je ostao samo konfekcijski broj 46. Prodavači kažu da su problemi s brojevima jer su se najčešći odmah rasprodali

VIDEO

Desetak djevojaka čekalo je ispred prodavaonice i prije nego što smo otvorili, opisala je prodavačica iz Zare početak ljetnih sniženja koja, prema Pravilniku, počinju 1. srpnja i traju 60 dana ili do isteka zaliha.

U Arena Centru u Zagrebu kupce privlače velikim natpisima “do 70 posto”, “sniženje”, “totalna rasporodaja”..., ali to se ne odnosi na svu robu.

Većina trgovina ima popuste do 30 posto. Proizvode kojima su cijene snižene 70 posto nismo pronašli u 14 prodavaonica koje smo obišli. Najbliži je bio kaput koji je u prodavaonici Reserved snižen s 299,90 na 99,90 kuna, što je 66 posto. No ostao je jedino konfekcijski broj 46.

- Došla sam dva dana nakon početka sniženja i za većinu stvari koje sam odabrala na internetu mojeg broja u prodavaonici nije bilo. Ostali su samo veliki brojevi ili jako mali – rekla je Matea (23), koja inače nosi 36 ili 38. Tijekom obilasku taj smo problem primijetili kod zimske odjeće. Kod ljetne to nije bio slučaj.

- Skladišta su nam prazna jer svu robu izvlačimo na police. Zimsku, ljetnu, novu kolekciju, staru... Ljudi kupuju samo ono što je na sniženju. Problem je s brojevima jer nam se u prva dva dana praktički sve rasprodalo. Imamo na desetke haljina samo u jednom broju. Kupci dolaze od devet ujutro do devet navečer, a najviše vikendom - rekla je prodavačica koja je željela ostati anonimna.

Na deklaracijama su uvijek dvije ili tri cijene, a ako stare nisu prekrižili, važeća je najniža i ta je uglavnom označena crvenom bojom.
Reserved trgovina je jedina koja je na deklaraciji imala točan postotak koliko je roba na sniženju. Cijenu ženske košulje snizili su s 249,90 na 129,90 kuna i jasno istaknuli kako je riječ o 48 posto popusta.

Sva zimska roba, koja je u ponedjeljak bila izložena u dućanima, je na popustu. Primjerice, kožna muška jakna u Mangu snižena je s 1699 na 849,90 kuna. Većina artikala koji su sniženi u C&A prodavaonicama su majice dugih rukava, veste i traperice. Svi dućani su istaknuli i novu kolekciju koja nije na popustu, ali riječ je o manjem dijelu asortimana. Što se tiče ljetne obuće, naišli smo na japanke u Massu koje su na popustu između 20 i 60 posto. To je i jedina prodavaonica koja je na blagajni istaknula da im sniženje traje od 1. srpnja do 19. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke