Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rekli su joj da je neplodna, a onda su je probudili trudovi

None Foto: Herald Sun

Jody je teško podnijela činjenicu da ne može imati djece. Bezuspješno je 20 godina pokušavala zatrudniti. Onda su je u noći prije Božića probudili bolovi...

Mnoge obitelji su baš u vrijeme blagdana proživljavale svoje najteže trenutke. Onda im se nasmiješila sreća i predivne događaje u vrijeme najljepšeg razdoblja u godini mogli su opisati nikako drugačije nego kao pravo čudo. Svaki dan objavljivat ćemo po jednu priču u našem specijalu 'Božićna čuda'. 

Jody Palmer iz Melbournea 20 je godina bezuspješno pokušavala zatrudnjeti. Više od ičega željela je dijete, ali godine mukotrpnog truda i svi pokušaji nisu urodili plodom. 

Međutim, pred Božić 2009. godine usred noći, oko tri ujutro probudili su je snažni bolovi u trbuhu. Samo tri sata kasnije uz pomoć svog partnera Tima Martina rodila je sina. Do te noći nije imala pojma da je trudna i da joj se ostvarila najveća želja.

- Oko pet sati sam probudila Tima i rekla mu da mi je jako loše i da nazove hitnu  - ispričala je Jody koja je onda osjetila nešto i pomislila da ili ima pobačaj ili rađa izvanzemaljca.  Bilo je prekasno za čekanje dolaska liječnika. Srećom, Timu su operateri hitne službe telefonski davali upute i uskoro je porodio sina Jesseja. 

Tim je rekao da nije imao previše vremena za razmišljanje, međutim djevojka s kojom je razgovarao, Andrea, bila je i više nego sjajna dok mu je davala savjete i upute. 

Jesse je nakon poroda imao tek malo više od kilograma pa su ga odmah prebacili na jedinicu intenzivne njege gdje je nastavio oporavak. 

Nije joj bilo ni na kraj pameti da je trudna

Jody su liječnici ranije rekli da je neplodna. Tu činjenicu je teško podnijela pa je pomoć zatražila i od psihijatra. U mjesecima prije poroda čak je i izgubila na kilaži, a mjesečnica joj je bila neredovita. Trudnoća joj nije bila ni na kraj pameti. 

- Izgubila sam nadu da ću ikada držati svoje dijete. Jesse je naše Božićno čudo - zaključila je. 

Komentari (53)
  • Ja znam za slučaj jedne starije žene u Hrvatskoj koj su tvrdili da je to velika cista (naši veliki liječnici) a ona je rodila normalno i zdravo dijete (nije bilo pred Božić)

    10. 12. 2013,   20:41
  • Znam žena za koje su rekli da nikad neće moći imati djecu.Ušle u menopauzu stvari im nisu redovite i o tom nisu razmišljale,dok im nije bilo rećeno:Vi ste trudni.

    10. 12. 2013,   19:31
  • sretno :)

    10. 12. 2013,   19:42