Obavijesti

News

Komentari 60

'Rekonstrukcija je besmislena, zahtijevamo izbore odmah'

'Rekonstrukcija je besmislena, zahtijevamo izbore odmah'
1

Što se tiče SDP-ovih zahtjeva za opoziv ministara Tomislava Tolušića i Gabrijele Žalac, Ostojić je kazao da prvo treba vidjeti hoće li HDZ donijeti odluke

VIDEO

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić u srijedu je pozvao na raspisivanje parlamentarnih izbora odmah jer ta stranka smatra da je svaka rekonstrukcija Vlade besmislena.

- Zahtijevamo izbore odmah, svaka rekonstrukcija je besmislena. Ova aferaška, trgovačka Vlada više naprosto nema smisla. Izbori odmah, subito! Neka vrate mandat građanima ako žele spasiti društvo - poručio je Ostojić u izjavi novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

'Hvala svim bivšim ministrima, a sad je pred nama puno rada'
'Hvala svim bivšim ministrima, a sad je pred nama puno rada'

Definitivno hrvatsku državu imamo, ali društvo gubimo iz dana u dan. Idemo spasiti ovo društvo, a spasit ćemo ga s našim planom, istaknuo je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najavio je i da će sutra predsjednik stranke Davor Bernardić predstaviti SDP-ov antikorupcijski plan, s nacrtom kojeg se složilo Predsjedništvo, dodavši da će iz tog nacrta kojeg sutra puštaju u javnu raspravu izaći cijeli niz zakona, akcijskih i provedbenih mjera koje će prezentirati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci.

Posavec: HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije Vlade
Posavec: HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije Vlade

- Korupcija je rak-rana našeg društva, ona nas izjeda i uništava. Prije nekoliko godina bilo je par osoba, par satova, par katova, bilo je par vila i znamo gdje su ti danas – u Remetincu. A danas imamo stotine osoba koje nose satove koji vrijede deset tisuća eura, nose satove koliko vrijedi prosječan hrvatski automobil, imamo tisuće dužnosnika koji imaju katove, vile, nekretnine, pokretnine, tisuće, pa i milijune kvadrata na off-shore tvrtkama. Zato moramo spasiti društvo koje gubimo - ocijenio je, pozvavši sve građane, nevladine udruge, sindikate, medije i sve zainteresirane da se pridruže borbi protiv korupcije.

Što se tiče SDP-ovih zahtjeva za opoziv ministara Tomislava Tolušića i Gabrijele Žalac, Ostojić je kazao da prvo treba vidjeti hoće li HDZ donijeti odluke.

- Oni očito kupuju vrijeme. Ovo je Big Brother. Nekoliko zadnjih dana gledamo show. Pokušavaju rekonstruirati Vladu, a svaka rekonstrukcija je besmislena. Svi oni ministri koji danas ne budu zamijenjeni, mi i dalje nastavljamo s našim zahtjevom za opoziv- naglasio je.

Ruši mu se sve: 'Kritiziraju ga, HDZ će loše proći na izborima'
Ruši mu se sve: 'Kritiziraju ga, HDZ će loše proći na izborima'

- 'Jahat' ćemo cijelo ljeto po ovoj vladajućoj, aferaškoj i trgovačkoj koaliciji. Svi koji su u koaliciji, i dalje ćemo inzistirati na njihovom odlasku. Vidjet ćemo hoće li premijer danas smijeniti, primjerice, ministricu obrazovanja. Hoće li smijeniti nekog iz HNS-a ili samo iz HDZ-a? Ima li snage smijeniti nekoga iz neke druge stranke vladajuće koalicije ili samo HDZ-ove ministre? -  zapitao je.

Ostojić je ustvrdio da je SDP uspio u svojim zahtjevima za opoziv ministara jer je, kaže, 70 posto njihovih zahtjeva za opozivom riješeno, ne odmah, ali u roku od nekoliko mjeseci.

Plenković se zatvorio u bunker. Znači da je kraj opasno blizu
Plenković se zatvorio u bunker. Znači da je kraj opasno blizu

Ocijenio je da u ovoj Vladi postoje dvije vrste ministara, oni koji su u aferama koje su otkrili mediji, nevladine udruge i zviždači te oni čiji sustavi ne funkcioniraju. (tob)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a