Obavijesti

News

Komentari 81

Vadite kišobrane, potop! Past će rekordne količine za svibanj

Vadite kišobrane, potop! Past će rekordne količine za svibanj
4

Osim mnogima već dosadne kiše, u srijedu i još više i češće četvrtak - mnogi bi mogli biti neugodno iznenađeni i s prohladnim vremenom, posebice u kopnenom području

VIDEO

U utorak ujutro Krapina i Poreč, a navečer još i Sisak i Daruvar - meteorološke su postaje DHMZ-a koje su nastavile niz novih rekordera u svibanjskoj količini oborine, u kojem su već danima Komiža, Pazin, pulska i zadarska zračna luka, vjerojatno i još poneka.

A jamačno će ih biti još, mjestimice već tijekom srijede, te osobito do petka ujutro, kada će u većini Hrvatske završiti ova kišna epizoda. Pritom će ponegdje biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, uz i više od 50 litara kiše po četvornome metru, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, a ne treba se iznenaditi ni mjestimičnim olujnim nevremenima i tuči, prognozira meteorolog HRT-a Zoran Vakula

Pokretanje videa...

00:59

Osim mnogima već dosadne kiše, u srijedu i još više i češće četvrtak - mnogi bi mogli biti neugodno iznenađeni i s prohladnim vremenom, posebice u kopnenom području.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najviša temperatura zraka bit će kao rijetko kada na kraju svibnja. Srećom, apsolutni svibanjski rekordi neće pasti, ali bi u nekim mjestima mogli dnevni. Osjećaj hladnoće pojačavat će gdjekad umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana bura.

Od petka ponovno toplije i sunčanije, iako posvuda ne i suho.

 

Srijeda - većinom oblačno i svježije, ponegdje i obilnija kiša

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo, osobito u drugome dijelu dana i pretežno oblačna. Povremeno će padati kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 13 do 15 °C, a najviša dnevna između 17 i 21 °C.

U središnjoj će Hrvatskoj prevladavati oblačno, također uz povremenu kišu. Pritom ponegdje može pasti više od 30 litara kiše po četvornome metru. Puhat će slab i umjeren sjevernjak i sjeveroistočnjak, na udare mjestimice moguće i jak. A temperatura će zraka biti uglavnom između 13 i 17 °C.

Pretežno oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, bit će i na sjevernom Jadranu te u gorju, pri čemu treba računati na mjestimice obilniju kišu - moguće lokalno 50 i više litara kiše po četvornome metru.

Uz sjeverni vjetar će u Lici i Gorskome kotaru osvježiti. Na moru će zapuhati bura. Najviša temperatura u gorju od 12 do 15 °C, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre između 18 i 20 °C.

Na srednjem Jadranu još će puhati jugo koje će u drugome dijelu dana ponegdje okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Bit će uz to promjenljivo s povremenom kišom, a lokalno i pljuskovima s grmljavinom, moguće i izraženijim. U unutrašnjosti Dalmacije pritom će ponegdje pasti veća količina kiše.

Na krajnjem jugu Hrvatske manje oblaka i kiše nego drugdje. Uz jugo, umjereno, većinom na otvorenome još moguće jako, more će biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 21 °C.

U četvrtak još svježije, većinom uz kišu, a od petka sunčanije i toplije iako...

U četvrtak na kopnu još oblačno s kišom, ali zamjetno manje nego u srijedu. Uz to, bit će i još svježije nego u srijedu. Od petka više sunčanih razdoblja uz porast temperature, no još će ponegdje biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, poglavito u istočnim krajevima.

Na moru već od četvrtka više sunca, uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadni, uz obalu i zapadni vjetar. Bit će toplije, posebno od petka.

Na kišu treba računati mjestimice na jugu u četvrtak te potom u dijelu Dalmacije u subotu. A početkom tjedna, uz ponovno jugo moguće je novo naoblačenje s kišom, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag