Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rektor crkve svetog Vlaha nije prihvatio Nagradu Dubrovnika

None Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica rekao je kako će svoj komentar o tome dati nakon završetka Feste sv. Vlaha, kao i da se u cijelom postupku poštivala volja mons. Lučića

Rektor dubrovačke crkve svetog Vlaha mons. Toma Lučić nije prihvatio Nagradu Grada Dubrovnika za 2018. koju svake godine dodjeljuje dubrovačko Gradsko vijeće, što je svojevrsni presedan u povijesti dodjele priznanja.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica rekao je kako će svoj komentar o tome dati nakon završetka Feste sv. Vlaha, kao i da se u cijelom postupku poštivala volja mons. Lučića.

Dubrovački gradski vijećnici odlučili su dodijeliti Nagradu Grada Dubrovnika za 2018. mons. Tomi Lučiću na sjednici 23. siječnja, na prijedlog katedralnog župnika don Stanka Lasića i Uprave Bratstva Presvetog Oltarskog Sakramenta.

Lučić je u subotu kao rektor crkve svetog Vlaha nazočio svečanoj sjednici, ali njegovo ime na koncu nije pročitano među nagrađenima.

Tema: Hrvatska

Komentari (1)
  • Vjerojatno monsinjora Lučića peće savjest nekih grijeha koji mu nedozvoljavaju primiti nagradu gradskog vijeće grada Dubrovnika.

    3. 2. 2019,   08:06