Obavijesti

News

Komentari 69

Bandić poručio u Skupštini: "Milan Bandić je institucija"

Bandić poručio u Skupštini: "Milan Bandić je institucija"
4

Gradska skupština u četvrtak treba odlučiti o Planu gospodarenja otpadom koji planira izgradnju spalionice za 300 milijuna eura. Resničani spalionicu ne žele

VIDEO

Milan Bandić prošao je u četvrtak ujutro kroz salvu zvižduka na sjednicu Skupštine. Stotinjak građana zagrebačkog Resnika je bučno prosvjedovala protiv izgradnje spalionice u Zagrebu i svojoj četvrti. 

Skupština u četvrtak treba odlučiti o konačnom Planu gospodarenja otpadom koji planira njenu izgradnju za oko 300 milijuna eura. 

- Gradonačelnik je obećao prije kampanje za lokalne izbore da neće biti spalionice u Resniku. Prevario nas je, sada se više ne pojavljuje u Resniku - rekla je Branka Genzić Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik (UZOR).

Oni, ali i brojne "zelene" udruge traže da Plan uključi skupljanje otpada od vrata do vrata i ekološki način zbrinjavanja. Spalionicu smatraju štetnom i nepotrebnom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Apeliramo na zastupnike da ne glasaju za javni interes nego za opće dobro - kaže Genzić Horvat.

Ako se i usvoji, Plan gospodarenja otpadom će proći veoma tijesnom većinom, SDP, HDZ, HNS su protiv. Trebali bi ga izglasati zastupnici liste Milana Bandića i partnera HSLS-a, HSS-a i HSU-a.

Bandić građanima: Uvijek je netko protiv 

Milan Bandić je poručio da će plan gospodarenja otpadom sigurno proći jer je to u interesu svih građana i svi proizvode otpad: i SDP i HDZ i nezavisne liste, svih 800.000 građana.

- A uvijek je netko protiv. Ništa se nije napravilo, a da netko nije bio protiv - odgovorio je Bandić na kritike građana.

Nije izdržao da ne poduči i novinare što bi ga trebali pitati, pa je po njemu pitanje trebalo biti: "Gradonačelniče, kada ćete riješiti treću sastavnicu gospodarenja otpadom". A onda bi on odgovorio: Evo danas donosimo tu odluku prvi put u povijesti ćemo riješiti sustavno problem.

Bandić: 'Ja sam institucija'

Na aktualnom satu u Skupštini kada zastupnici postavljaju pitanja gradonačelniku, nitko osim HDZ-ovaca nije došao na red. HDZ-ovci su se upisali u sedam ujutro za pitanja, a SDP-ovci su došli u 7.30, pa nisu stigli izaći za govornicu.

- Mi ćemo onda u 6.30 sljedeći put doći. Bit će laktarenja, pa tko je jači - kaže nam jedan SDP-ovac nezadovoljan što su HDZ-ovci uzeli svu pažnju.

HDZ je svoje vrijeme iskoristio za bitku s Milanom Bandićem oko branitelja, otpada Ive Josipovića, ukidanje odjela za autizam, ali i gubljenja prijevoza za osnovnoškolce.

Zoran Piličić je prebacio Bandiću što na trgu u srijedu nije bilo mjesta da branitelje svečano i dostojanstveno obilježe Dan neovisnosti. Sve je bilo puno razne opreme, skela...

- Osjećao sam se posramljeno  - rekao je Piličić.

Bandića je pitanje jako razljutilo i optužio je HDZ-ovca da ne zna o čemu govori jer je Zagreb imao prvi Ured za branitelje, navečer je bio koncert.

- Hrvatski branitelji su institucija. Milan Bandić je također institucija – rekao je gradonačelnik.

Andrija Mikulić (HDZ) je pitao gradonačelnika i zašto je poništen natječaj za odvoženje otpada u Zagrebu. Upozorio je i da reciklažna dvorišta ne primaju madrace i ostali otpad jer su puni. Ministarstvo zaštite okoliša je inače zabranilo da se na lokalno odlagalište Jakuševac dovozi bilo što osim komunalnog otpada.

Bandić je rekao da će natječaj biti proveden, ali i napao ministra Mihaela Zmajlovića.

- Odlukom našeg bajnog ministra mi ne smijemo voziti ništa osim komunalnog. Ali vozimo sve jer ljudi u kontejnere s otpadom bacaju i sve ostalo. Izrežu namještaj ili madrac na osam dijelova. Probajte i vi to  -poručio je Bandić Mikuliću.

'Najviše se laže u kampanji i prije ženidbe'

Mario Župan (HDZ) je pitao je li statutarno i u okviru ovlasti Vijeća gradskih četvrti organizirati "dernek" za Ivu Josipovića. Kaže da je SDP Peščenica potrošio novac za predizbornu kampanju Josipovića.

- Pa vi ne znate da oni koriste priliku mjesec dana prije izbora. Neki rade 365 dana u kampanji, neki mjesec dana prije. Najviše se laže u kampanji i prije ženidbe - rekao je Bandić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti