Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Režu penise i testise: Oni su treći spol i traže svoja prava

None Foto: Profimedia

Hidžre žive u Pakistanu, Indiji i Bangladešu. Stvorili su svoju zajednicu jer ih se obitelji često odriču. Kažu kako se bore za svoja prava i da žele živjeti kao i drugi

Hidžre ili "treći spol" su prisiljeni prodavati svoje tijelo i živjeti u zajednici jer ih njihove obitelji često odbacuju. Većina njih je rođena kao muškarci, ali oni sebe ne doživljavaju ni kao muškarce ni kao žene i moraju se boriti za svoja prava.  

Hidžre žive u Pakistanu, Indiji i Bangladešu. Danski fotograf Jan Moeller Hansen posjetio je njihovu zajednicu u Dhaki.

India's Hijras: Fighting for the rights of the third gender | Autor: Profimedia Foto: Profimedia
- Živio sam nekoliko godina u Dhaki i shvatio da su hidžre vrlo otvoreni, ponosni i samouvjereni ljudi. Zbog svoje drugačije seksualnosti i ponašanja te načina na koji  se društvo ponaša prema njima, razvili su svoju zajednicu. Veze među njima su vrlo jake jer jedino ako mogu preživjeti u društvu. Kako bi se postalo pravi hidžra treba proći kroz ritual u kojem se uklanjaju penis i testisi - kaže Hansen.  

Dodaje kako se hidžre bore za svoja prava i žele dokazati da su i oni normalna ljudska bića. 

- Tvrde kako drugi ne razumiju njihov način života. Žele ista prava kao i drugi - kaže Hansen, piše Daily Mail.  

Komentari (122)
  • ako se odlučim sam osakatiti i fraknuti si prst, bez ikakve sumnje i opravdano bi dobio dijagnozu. no kad se psihički poremećaj makar i približno tiče seksualnosti onda tu vlada dogma kako "nema bolesti" i "sve je normalno" dok god smo odrasli ljudi. kad je "sve normalno" onda ništa nije normalno.

    8. 3. 2017,   12:00
  • Nema treći spol, to ne postoji! Ili si rođen kao muško ili si rođena kao žensko, ostalo su bolesti uma i psihički poremećaji. Pametno da ovakvi izrodi režu svoja spolovila, bar se neće razmnožavati, samo je šteta što nam mediji ovakve grozote serviraju pod "normalno" i očekuje se od ljudi da to prihvaćaju.

    8. 3. 2017,   08:41
  • LOL opet poremećena kemija u mozgu ! I tako dođe lik u psihijatra da ga razuvjeri da on nije zrno kukukuruza. Kad je psihijatar pomislio da ga je uspješno izliječio veli on njenu: Znam ja doktore da nisam zrno kukuruza, al me strah da kokoš ne zna.

    8. 3. 2017,   07:50