Obavijesti

News

Komentari 8

'Rezultat je sporedan, uživajte u spektakularnoj atmosferi'

'Rezultat je sporedan, uživajte u spektakularnoj atmosferi'
3

Mario Mandić, bivši kandidat showa 'Život na vagi', a danas fitness trener, savjetuje kako se što bolje pripremiti za nadolazeći trkački spektakl, utrku 00:24 RUN, koja će se trčati na pisti Zračne luke Franjo Tuđman

VIDEO

Jedinstvena noćna utrka 00:24 RUN, koja će se trčati na pisti Zračne luke Franjo Tuđman 24 minute nakon ponoći u noći 29. rujna, izazvala je veliko zanimanje pa ne čudi što je rasprodana u rekordnom roku. Organizator je 24sata, u suradnji s MZLZ, a natjecatelji će trčati uz zrakoplove i vojne MIG-ove, dok će ih iz zraka pratiti helikopter MUP-a.

Pripreme intenzivno traju, a jedan od natjecatelja je i Mario Mandić, kandidat posljednje sezone showa ‘Život na vagi’, koji se posljednjih mjeseci profilirao u vrlo traženog fitness trenera. Ususret ovom atraktivnom sportskom događaju Marija smo zamolili savjet kako se što bolje pripremiti za ovaj nadolazeći trkački spektakl te kako uspješno istrčati pet kilometara.

- Kao i za sve, najvažnija je motivacija. Onima kojima je ovo prva utrka, neka se koncentriraju na to da uspješno prođu kroz cilj. Uživajte u svojoj prvoj utrci i njenoj atmosferi, a naročito u ovako spektakularnoj. Rezultat je sporedna stvar - poručuje Mario te naglašava kako je tjedan dana prije utrke važno smanjiti intenzitet treninga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

- Tri, četiri dana prije utrke možete otrčati pola dionice, odnosno 2,5 kilometra. Dane nakon toga samo šetajte, a dan prije utrke se u potpunosti odmorite. Na dan utrke bitno je dobro se zagrijati prije početka. S prehranom nemojte eksperimentirati, nego se držite svojih redovnih planova prehrane. Tri dana prije možete početi prakticirati “carboloading”, odnosno smanjiti unos masnoća i proteina, a povećati unos ugljikohidrata. Dan prije izbjegavajte namirnice kao što su, primjerice, grahorice kako na dan utrke ne biste bili napuhani. Smanjite, također, unos orašastih plodova jer sadrže puno zdravih masnoća, a njihov unos u carboloadingu treba biti umanjen. Pola sata prije same utrke pojedite energetsku pločicu kako biste dobili dodatnu energiju - navodi i dodaje kako je jako važno prije utrke popiti i dovoljno tekućine, ali ne previše.

- Slušajte vlastito tijelo i pijte onoliko koliko vas tijelo traži. Na dan utrke povećajte unos vode, a nakon utrke slobodno popijte neko izotonično piće kako biste nadomjestili izgubljenu tekućinu i elektrolite. Odmor i san prije utrke su jako bitni pa pokušajte taj tjedan svaku noć spavati barem osam sati kako bi vaš um i tijelo bili maksimalno spremni – dodaje Mario Mandić, koji je u show ‘Život na vagi’ ušao sa 165,5, a izašao sa 112 kilograma. Uz to je redovno nastavio vježbati, pravilno se hraniti te je upisao i tečaj za fitness instruktora. Danas je vrlo tražen kao trener i savjetnik u prehrani.

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala, HEP, A1 i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. Sve informacije pratite na službenoj stranici utrke www.0024run.hr i putem Facebooka.

Pozivamo vas da, ukoliko i ne trčite, podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku ‘Donacija za Zakladu.’ Sakupljeni iznos u cijelosti će biti doniran Zakladi - dječja onkologija Rebro, za malene onkološke pacijente, nakon završetka humanitarne akcije odobrene Rješenjem nadležnoga gradskog ureda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)