Obavijesti

News

Komentari 1

Ribara (76) spašavali usred nemirnog mora kod Stobreča

Ribara (76) spašavali usred nemirnog mora kod Stobreča
1

Nakon poziva očevidaca da u maloj brodici voditelj gubi nadzor zbog jakih udara bure i nemirnog mora krenula je akcija spašavanja, a ubrzo je stigao i poziv obitelji. Ribara su spasili u 23.50 sati

VIDEO

Ribar (76) koji se sa svojom brodicom našao u jakoj buri i nemirnom moru nedaleko Stobreča spašen je u petak navečer u potražno-spasilačkoj akciji koju je u splitskom akvatoriju koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

U splitski Županijski dojavni centar 112 stigao je poziv očevica da u manjoj brodici voditelj gubi nadzor nad upravljanjem, obzirom na izrazito jake udare bure i nemirno more nedaleko Stobreča u pravcu otoka Brača. Najbliže mu je bio motorni trajekt "Hrvat" pa je zapovjedniku naloženo obaviti površinsku potragu prije uključenja službenika nadležne Lučke kapetanije Split u akciju.

U međuvremenu, u 22,25 sati, stigao je i poziv člana obitelji o nestanku B.F. (76), hrvatskom državljaninu, a koji je u petak popodne isplovio iz Stobreča u ribolov na brodici tipa 'Dalmatinka', dužine šest metara, bijele boje, što je odgovaralo opisu brodice za kojom je već trajala potraga na moru.

Službenici splitske Kapetanije došli su u 23,50 sati do nestalog ribolovca i našli ga neozlijeđenog na brodici te su ga uzeli u tegalj prema splitskoj gradskoj luci, no nedugo potom, uslijed velikih valova, brodica je poplavljena pa je puštena iz teglja, a spašeni ribolovac iskrcan je u Luci Split, u 00.26 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"