Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ribari: Odustati od ZERP-a bilo bi poniženje za nas

Predsjednik Ceha za ribarstvo Tonći Božanić uputio je apel Vladi i strankama da ne popuste i da ne odustaju od onoga što su drugi iskoristili

Predsjednik Ceha za ribarstvo Tonći Božanić uputio je apel Vladi i strankama da ne popuste pod pritiscima da odustanu od prava koje su iskoristile većinom sve države članice EU-a.  U cehu napominju da je u zapisniku iz 2004. godine hrvatska strana samo obavijestila Italiju i Sloveniju da Sabor neće primjenjivati ZERP na članice EU sve dok se ne sklopi Ugovor o partnerstvu i ribarstvu s EU.
Za nas bi bilo jako ponižavajuće da se u slučaju odustajanja od ZERP-a hrvatske ribare nadziralo i sankcioniralo, dok bi za Talijane vrijedila blaža pravila ribolova bez nadzora i u ZERP-u bi mogli raditi što ih je volja, ogorčeno poručuju iz Ceha ribara.

Komentari (5)
  • ...a Zoki bi se ponizio i vidim da većina komentatora to podržava..koji smo mi jadan narod bez trunke ponosa..Feldmanica i bagra kao Pjer Šimunović i Davorin Božinović novcima američke vlade vode sramnu kampanju \"bolje pakt nego rat\" iako je suština da ulazak u NATO-pakt znači ustvari ulazak rat za tuđe interese..a ljudi lupetaju o HDZ-u i SDP-u iako u glavnim razlikama među njima nema baš nikakve razlike jer ih plaća i kontrolira isti gazda..

    8. 3. 2008,   10:50
  • E moji ribari tko vas šta pita,vama se samo uvlače pred izbore.

    8. 3. 2008,   10:51
  • dragi ribari,nije samo to za vas sramota i poniženje,nego je to i za cijelu državu...jer se dokazalo da premijer s(mr)anader puca i popušta pritiskom...to je sramotno kako se ponaša i odjebaju ZERP a jebena EU,ima kao prednost..mislim,boleština teška....znači,europa ima prednost a država za koju smo ginuli,krvarili..ko jebe....sramota!!!

    8. 3. 2008,   11:21